napuštena i prazna / Ovo je kuća ubojice Anđele Bešlić: Nezapamćen zločin i danas ledi krv u žilama

Image

Mještani ne vjeruju da će se Bulj vratiti u Suhač kada u travnju izađe na slobodu

14.2.2024.
10:38
VOYO logo

Kuća Ivana Bulja u mjestu Suhač kod Sinja stoji napuštena i prazna, nitko u nju ne zalazi otkad je Bulj 2002. završio u zatvoru. Kada se ispostavilo da je Bulj ubio 16-godišnju susjedu Anđelu Bešlić, njegova supruga je s djecom zauvijek napustila Sinj. Otišla je u malo mjesto u Slavoniji i više se nije vraćala. Na napuštenoj kući više nema niti prozorskih okna već samo zjape rupe u fasadi. Dvorište i prilazni put zarasli su u šikaru i žbunje. Mještani ne vjeruju da će se Bulj vratiti u Suhač kada u travnju izađe na slobodu.

Image
ISTEKLA MU KAZNA /

Ubojica Anđele Bešlić izlazi na slobodu 10. travnja: Ivan Bulj u zatvoru je bio 22 godine

Image
ISTEKLA MU KAZNA /

Ubojica Anđele Bešlić izlazi na slobodu 10. travnja: Ivan Bulj u zatvoru je bio 22 godine

Kako podsjeća Ivana Ivanović, fotografkinja Pixsella koja je snimila Buljevu kuću, mlada Anđela Bešlić se u noći 3. ožujka 2002. vraćala s koncerta. Nekoliko stotina metara od kuće presreo ju je automobilom Ivan Bulj. Ušla je u njegov auto misleći kako će je odvesti kući, ali on je skrenuo s ceste odvezao je na nepristupačan predio Vidovo gdje ju je ubio tupim predmetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Zapuštena kuća Ivana Bulja koji je prije 22 godine ubio Anđelu Bešlić

Njezino tijelo je odvukao preko žičane ograde i bacio u jamu samo 500-injak metara od djevojčine kuće i prekrio suhim granjem, a mjesec dana kasnije pronašao ju je prolaznik koji je šetao psa. 

Vrhovni sud kaznu mu je smanjio na 22 godine

Bulj se na kraju sam predao policiji nakon što je shvatio privatna istraga Anđelina oca vodi do njega. Optužba ga je teretila i da silovao nesretnu djevojku, no za to nije osuđen zbog nedostatka dokaza. Jedini materijalni dokaz koji je pronađen mjesecima nakon ubojstva jest dlaka izuzeta iz Buljeva automobila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Županijskom sudu u Splitu osuđen je za teško ubojstvo maloljetne osobe na 27 godina zatvora. Vrhovni sud je potom kaznu smanjio na 22 godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Mještani o optužnici nakon 32 godine: I zmiju na brdu ako odlučiš tražit nađeš. Ubojicu su davno mogli uhvatit'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo