'Ovo je kao da je rat'

14.9.2011.
20:35
VOYO logo

"Vojne i civilne službe učinile su sve da zbrinu i evakuiraju civile i vojnike koji su bili u opasnosti nakon izbijanja požara i eksplozija u vojnom skladištu", kazao je predsjednik Ivo Josipović nakon što je u kriznom stožeru kninskog doma HV-a izviješten o situaciji na terenu i oko vojarne Stara straža.

Predsjednik je dodao i da su vojnici čudom spašeni te kako je najbitnije da nitko od civila i vojnika nije stradao. Josipović je rekao da zbog spremnosti sustava nije bilo žrtava i većih razaranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je obišao obitelji koje su se vratile u Pađene.

Predsjednik je posjetio obitelj Rapo u Oćestovama gdje su mu vlasnici objekta kojemu su uslijed detonacije popucali zidovi rekli kako se nadaju da će im šteta biti sanirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bacio sam se na tlo'

"Kada su počele eksplozije bio sam samo 700 metara od vojarne i bacio sam se na tlo gdje sam od straha ostao ležati još sat i pol vremena", rekao je Nikola Rapo pokazujući ogrebotine.

Jedna mještanka je nakon odlaska predsjednika objasnila kako se nadala da će u Kninu biti zbrinuta nekoliko dana odnosno dok ne prestanu eksplozije, ali da je odlučeno da se vrate.

Dragutin Benjak, koji se vratio u Pađene nakon što je cijelu noć bio u Kninu, rekao nam je da je uvjeren kako će ih ponovno evakuirati jer se eksplozije opet čuju.

Mještani u strahu

"Ovo je kao da je rat", rekao je Benjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I drugi su nam mještani potvrdili da su ponovno u strahu.

Gotovo 200-tinjak mještana sela uz Knin koji su u utorak evakuirani zbog požara i eksplozija u vojnom skladištu u Pađenama noć je provelo u dvjema kninskim vojarnama. Oko podne počeo je povratak evakuiranog stanovništva njihovim kućama. Prijevoz je organiziran autobusima u pratnji Crvenog križa i drugih nadležnih službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko podneva kanaderi su i dalje nadlijetali i gasili požarište pokraj Pađena, a još uvijek su se čule i mjestimične detonacije.

Vezani članci:

arti-201109140008006 arti-201109131050006

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo