Važan prometno-gospodarski projekt / Ovo je 115 milijuna kuna vrijedan most između Kotoribe - Murakeresztura

Image

U Donjem Međimurju već dugo postoji želja za povezivanjem sa pomurskim Hrvatima i općinama uz granicu na strani Mađarske. Tako je još početkom 2000. godine osnovana mješovita komisija koja je dala ideju za gradnjom mosta koji bi doprinio toj suradnji.

17.2.2016.
8:48
VOYO logo

„Ta želja konačno dobiva formu i sadržaj te su sada konačno stvoreni svi preduvjeti kako bi se taj projekt i realizirao“, rečeno je na održanoj press konferenciji u Općini Kotoriba kojoj su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik županijske Skupštine Mladen Novak i načelnik općine Kotoriba Ljubomir Grgec.

Sam projekt izgradnje i uređenja cestovnog mosta i graničnog prijelaza Kotoriba - Murakeresztur trebao bi biti dovršen do 2020. godine, a vrijednost se procjenjuje na oko 115 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mi ćemo i dalje, kao i do sad, lobirati prema Vladi RH i resornim ministarstvima, kako bi se sam projekt mogao realizirati i puno prije tog roka, jer ovaj kraj to zaslužuje a to nije interes samo Međimurja već i Hrvatske općenito“, istaknuo je župan Posavec te dodao kako u pograničnom području Mađarske živi oko 7000 Hrvata, a kako se cestom do tih ljudi od Kotoribe treba putovati 52 km.

Više o izgradnji mosta pročitajte na portalu eMedjimurje.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo