Ovako pametan emigrirao bih da nije bilo Tuđmana

Gradonačelnik Splita Željko Kerum obećao je da će tijekom njegovog mandata prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman dobiti spomenik 'na najlipšem mistu u Splitu – na Rivi'.

10.12.2009.
17:32
VOYO logo

''Da nije bilo Franje Tuđmana ja ne bih bio na ovome mjestu jer bih kao i drugi pametni i sposobni Hrvati u vrijeme socijalizma morao ići izvan Hrvatske'', rekao je Željko Kerum na komemoraciji povodom desete godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika, piše Slobodna Dalmacija.

Splitski gradonačelnik je na komemoraciji, koja je završila švedskim stolom, posebno pozdravio i ''sve one koji vole Tuđmana koliko ga on voli'', te je obećao da će Franjo Tuđman dobiti spomenik na Rivi u Splitu, gdje je ''držao govor kada je došao vlak slobode''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu je počeo dvodnevni znanstveni skup ''Dr. Franjo Tuđman u okviru hrvatske historiografije''.

Na skupu su, između ostalih, govorili i neovisni predsjednički kandidat Miroslav Tuđman, koji je podsjetio na to kako je povjesničar Franjo Tuđman istraživao uzroke i razloge nefunkcioniranja višenacionalnih država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Djelovao je u vrijeme kad se bez političke potpore zabranjivalo svako istraživanje, a povjesničari zatvarali'', rekao je Miroslav Tuđman dodavši kako su narodi bili subjekt i predmet Tuđmanovih istraživanja.

Miroslav Tuđman je komentirao i izjavu predsjednice Vlade Jadranke Kosor koja je izjavila kako joj je žao što je obitelj Tuđman zahladila odnose s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Majku i brata su mi izbacili iz HDZ-a, a ja sam prije mjesec dana tražio da me prime premijerka Kosor i Andrija Hebrang, no još nisam dobio odgovor'', rekao je Tuđman.

Prethodni članak:

arti-200912090095006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo