PROGNOZA DO KRAJA TJEDNA: /

Pad temperature, snijeg stiže već danas. Za vikend - nova promjena

Image
Foto: Pixsell, Getty

Sljedeći dani nose sve niže temperature koje će trajati sve do vikenda. Tada bismo konačno mogli vidjeti nešto sunca

27.11.2018.
7:52
Pixsell, Getty
VOYO logo

I danas će u Hrvatskoj prevladavati tmurni oblaci te povremena mjestimična kiša, pogotovo na jugu zemlje, gdje su mogući i izraženiji pljuskovi. Temperatura će padati sve niže pa će kišu na kopnu sve češće zamjenjivati snijeg, ne samo u gorju.

Tanji snježni pokrivač mogli bismo vidjeti u srijedu ujutro. Osjećaj hladnoće pojačavat će vjetar. Od četvrtka do subote uglavnom suho, ali relativno hladno, uz slabiji vjetar, te nakon duljeg vremena - uz sunčana razdoblja i u većini kopnene Hrvatske, prognoziraju meteorolozi HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša će se pretvarati u snijeg

U Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će oblačno s povremenom kišom, a potkraj dana mogući su susnježica i snijeg. Temperatura zraka ujutro od 3 do 6 °C, a prema kraju dana osjetno niža. Drugi dio dana bit će hladniji i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će temperatura ujutro i prijepodne uglavnom biti od 2 do 5. Bit će oblačno, ponegdje s kišom, a uz pad temperature i susnježicom i snijegom.

Snijega će u gorskim predjelima biti već u prvome dijelu utorka, posebno u Gorskome kotaru. No, neće ga biti mnogo. Na sjevernom Jadranu mjestimice još treba računati na kišu, ali i na sve jaču buru koja će poslijepodne biti jaka i olujna, podno Velebita na udare moguće i orkanska. Meteoalarm je izdao crveno upozorenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Bura s olujnim udarima

Bura će puhati u većem dijelu Dalmacije, uglavnom umjerena i jaka, mjestimice i s olujnim udarima. Temperatura zraka od 9 do 14 °C, u unutrašnjosti između 5 i 10 °C.

Jug Hrvatske mjerit će od 10 do 15 stupnjeva Celzijevih, bit će promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, mjestimice još moguće obilnijom, uz izraženije pljuskove. Lokalno su i dalje moguće pijavice.

Sve hladnije, a za vikend porast temperature

Od srijede će biti još hladnije, ponegdje uz malo snijega. Uz negativnu jutarnju temperaturu, najviša dnevno većinom će biti oko 0 °C ili samo malo viša. Tek za vikend moguće je malo toplije. Pritom će biti uglavnom bez oborina, ponegdje s maglom, a samo će još u srijedu biti mjestimičnog snijega, poglavito na istoku i u Lici.

Na moru će bura potkraj tjedna oslabjeti i okrenuti na jugo. Prevladavat će suho i sunčano, a temperatura će malo porasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo