OVAJ DIO HRVATSKE POKAZAO SE IDEALNIM ZA ODMOR U DOBA KORONE: / Nema gužve ni 'prženja' na plažama, a zaista se ima svašta za vidjeti...

Image
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Ulazak u utrobu špilje Samograd duge 345 metara na posjetitelje ostavlja snažne dojmove

6.9.2020.
11:57
Tomislav Miletić/Pixsell
VOYO logo

Zbog toga što su se cijelo vrijeme dobro nosili s epidemijom i bili gotovo koronafree zona, Lika je mnogima ove godine postala interesantno mjesto za godišnji odmor. Preko ljeta je raskošno zelena i ima ugodnije temperature zraka od onih na obali. Tako su ove godine Liku otkrili i Hrvati, kaže se u prilogu RTL Direkta.

Puno toga za vidjeti

Ulazak u utrobu špilje Samograd duge 345 metara na posjetitelje ostavlja snažne dojmove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvanredno je. Nikada nisam vidjela takvu pećinu prije. Tako je lijepa priroda, jako smo impresionirani", kazala je za RTL Bianca iz Njemačke.

"Imamo kartu destinacija, mjesta koja smo vidjeli. Ovo je jedno od tih mjesta. Jako dobro, nevjerojatno", dodao je njezin zemljak Tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pećinski park Grabovača do ove godine posjećivali su isključivo inozemni turisti, a domaćih je u prosjeku bilo tek 20-tak posto. Ove godine domaćih je čak 70 posto.

"Baš nam dolaze domaći turisti koji su prepoznali prednost malih destinacija, znači gdje nema masovnog turizma. Tijekom srpnja su počeli dolaziti i stranci, najviše Poljaci, Nijemci, Talijani", kaže Jelena Milković, ravnateljica Parka prirode Grabovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto 'prženja' na plažama - u svježu Liku

Liku su birali posjetitelji koji se ne žele pržiti na suncu niti gužvati na morskim plažama.

"Sigurno da je ugodnije. Bolja je i klima, zrak, a ima se što i za vidjeti", kazao je za RTL Mladen Pavlovski iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogima je dolazak u Liku bio sigurnija varijanta ljetovanja jer je imala najmanje zaraženih koronavirusom.

"Naši turisti svakako mogu boraviti i bez gužvi, bez nekakvog velikog susretanja s drugim ljudima. Oko nas je predivna priroda, rijeke. Svakako mislim pozitivno da će cijela ova negativna situacija moguće pozitivno utjecati na Liku, na razvoj turizma u Lici", kaže Matea Smolčić, direktorica Turističke zajednice Općine Perušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo