Ova je hrvatska tvrtka donirala stotine milijune kuna za stipendiranje studenata, razvoj sporta i kulture, razminiranje, nova računala u školama....

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
14.12.2017.
15:53
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Pomagati drugima i činiti dobro zajednici neponovljiv je osjećaj. Brojne tvrtke svoju odgovornost prema zajednici pokazuju kroz društveno odgovorne projekte i donacije, a jedna od njih koja prednjači u tome sasvim je sigurno Hrvatska elektroprivreda. Sportski klubovi, kulturno-umjetnička društva, kulturna događanja, potpora mladim talentima i školama.... samo je dio onoga što HEP kroz svoje programa vraća društvu i tako doista pokazuje da je struja izvor života.

Kroz svoj donacijski natječaj "Svjetlo na zajedničkom putu" HEP je od 2010. do danas pomogao provedbu više od 2000 projekata udruga, klubova i ustanova. Kao najveći pojedinačni donator za humanitarno razminiranje u Hrvatskoj, HEP je od 1998. godine uložio i donirao više od 75 milijuna kuna u program razminiranja minski zagađenih površina iz Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je i sama elektroenergetska infrastruktura pretrpjela višemilijunsku štetu, HEP je stanovništvu i općinama županjske Posavine pogođenim katastrofalnih poplavama 2014. godine kroz podmirenje troškova električne energije i obnove kućnih priključaka te namjenskom donacijom Hrvatskom crvenom križu uputio pomoć vrijednu šest milijuna kuna.

Image

HEP brine za mlade

Već više od 20 godina dodjelom nagrade "Imam žicu!" HEP potiče izvrsnost u učenju. Više od 750 učenika osnovnih i srednjih škola dobilo je nagrade na natjecanjima u matematici, fizici i elektrotehnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suradnji s Narodnim radijem 2015. godine, HEP je pokrenuo nacionalnu akciju "Za naše male genijalce", kroz koju je u četiri ciklusa donacija do sada donirao ukupno 250 novih računala za 73 osnovne škole diljem Hrvatske. Također, na temelju potpisanih sporazuma HEP surađuje s više hrvatskih visokoobrazovnih institucija, dok je u posljednjih desetak godina stipendirao više od stotinu redovnih studenata.

Od promicanja hrvatske kulture i baštine do podrške hrvatskom sportu

HEP već dugi niz godina financijski pomaže Hrvatska narodna kazališta u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Varaždinu i Rijeci te pruža potporu Dubrovačkim ljetnim igrama i Sinjskoj alci, izravno sudjelujući u stvaranju kulturnih sadržaja od iznimne nacionalne i kulturne vrijednosti. Međutim, to je samo dio doprinosa zajednici, budući da je Hrvatska elektroprivreda već tradicionalni pokrovitelj hrvatskog sporta, prateći više nacionalnih sportskih saveza i reprezentacija, ali i podržavajući održavanje niza sportskih događanja u Hrvatskoj.

Sa željom da očuva, podupre i oživi kulturnu scenu u Hrvatskoj, HEP već dugi niz godina podupire projekte iz područja umjetnosti i kulture, ali i projekte koji za cilj imaju očuvanje tradicije i baštine. Temeljne vrijednosti na kojima se zasniva i potiče kulturni razvitak podrazumijevaju kulturno nasljeđe te razvijenu infrastrukturu koja omogućuje dinamiku kulturnog stvaralaštva. Upravo su ovi stupovi hrvatskog društva bili i ostali dijelom HEP-ova programa društveno odgovornog poslovanja, a pomoć nadarenim umjetnicima, promocija hrvatske kulture te provođenje aktivnosti očuvanja nacionalnih i lokalnih kulturnih projekata, institucija i inicijativa dugogodišnja su praksa tvrtke.

Aktualnom imidž kampanjom "Ponosno svjetlo hrvatske kulture" HEP pokazuje koliko cijeni nacionalne vrijednosti. U kampanji se pojavljuju opera, balet i orkestar Hrvatskog narodnog kazališta, alkar Andrija Hrgović kao predstavnik Viteškog alkarskog društva iz Sinja, ansambl Lado, mješovita klapa Elektrodalmacija te znamenitosti i manifestacije poput Lepoglavska čipke, Festival dalmatinskih klapa u Omišu, Hvarskog kazališta, Vinkovačke jeseni i Dubrovačkih ljetnih igara. HEP već dugi niz godina financijski pomaže hrvatska narodna kazališta u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Varaždinu i Rijeci, direktno sudjelujući u stvaranju kulturnih sadržaja od iznimne nacionalne vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalni partner hrvatske kulturne scene

Podupiranjem brojnih projekata s područja umjetnosti i kulture poput natječaja za donacije Svjetlo na zajedničkom putu, pomaže se umjetnicima, promovira se hrvatska kultura u inozemstvu te podupiru aktivnosti usmjerene na očuvanje i promicanje nacionalnih i lokalnih kulturnih sadržaja.

Hrvatska elektroprivreda prepoznaje vrijednost kulturne i povijesne baštine, a svoju ulogu filantropa, koji promiče i unaprjeđuje kulturu te daje poticaj jačanju vrijednosti općeg dobra, HEP je gradio čitavo stoljeće. U tom su razdoblju, zahvaljujući i potpori HEP-a, nastala brojna umjetnička djela, sačuvane su tradicijske vrijednosti, a kulturni život obogaćen je nizom vrhunskih događanja. HEP će zasigurno i u budućnosti biti jedan od predvodnika razvoja kulturne scene u Hrvatskoj, promičući neprolazne vrijednosti nacionalne umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sadržaj donosimo u suradnji s HEP-om.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo