'SRAMOTNO KAKVU PLAĆU IMAJU' /

Požar kod raketne baze stavljen pod kontrolu, mještani: 'Pet dana ne spavamo'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dojava o ovom požaru kod izvora rike Žrnovnice, sjeveroistočno od raketne baze, zaprimljena je nešto prije 18 sati. Do noći su u njegovu gašenju sudjelovala i četiri kanadera

2.9.2024.
6:51
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Novo:

Požar koji je planuo u nedjelju predvečer u Žrnovnici, sjeveroistočno od raketne baze, tijekom noći stavljen je pod kontrolu i u ponedjeljak ujutro vatrogasci su nastavili njegovo saniranje, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog središta u Splitu.

Požar se više ne širi, a 90 vatrogasaca s 26 vozila obavlja njegovu sanaciju, rekli su Hini u vatrogasnom središtu. Budući da je stavljen pod kontrolu ujutro nema potrebe za uključivanje kanadera u gašenju požara, rekli su vatrogasci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požarište je na brdskom teško pristupačnom terenu te vatra ne ugrožava kuće.

Starije:

Prometnica Žrnovnica-Sitno Donje ponovno je otvorena za sva vozila nakon što je u nedjelju popodne na području Žrnovnice planuo požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na požarište su tijekom noći bila 92 vatrogasca iz 17 postrojbi koji su sa 26 vozila gasili vatru na nepristupačnom terenu što im je otežavalo posao. Kuće nisu bile ugrožene, rekli su Hini u vatrogasnom središtu. Očekuje se da će se vatrogascima tijekom jutra pridružiti kanaderi.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dojava o ovom požaru kod izvora rike Žrnovnice, sjeveroistočno od raketne baze, zaprimljena je nešto prije 18 sati. Do noći su u njegovu gašenju sudjelovala i četiri kanadera.

Gorjelo je na otvorenom prostoru u mjestu Korušce, zaseok Taraši, a vatra se zahvatila travu, nisko raslinje i borovu šumu. Zbog buktinje, zatvorena je bila prometnica Žrnovnica-Sitno Donje za sva vozila.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

"Pet dana ne otvaramo kući, stalno kod nas gori. Imam zdravstvenih problema i ne smijem puno boraviti na otvorenom prostoru gdje je zadimljeno i gdje gori. Ovaj požar nema velike veze s onim ranijim požarom. Ovi ljudi nisu spavali pet dana. Naši se vatrogasci se bore s vatrom i sramotno je kakvu imaju plaću", poručila je za Dalmaciju Danas stanovnica Dvora u Žrnovnici Ivanka Peričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je sramota, mi, ali i ti vatrogasci ne spavamo danima. Zaslužili su veću plaću. Osim toga, borovina se mora održavati, to je jako bitno zbog ovakvih stvari i nedaća", dodala je ogorčena mještanka.

POGLEDAJTE VIDEO: Šokantne priče iz Žrnovnice: 'Požar je okružio vatrogasce - morali su birati život ili vozilo'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo