Otrov i smrad šire se Slavonijom

Stanovnici Osijeka i Đakova tijekom četvrtka osjetili su neugodan miris za koji su pretpostavili da dolazi iz smjera Bosanskog Broda. Centar 112 zaprimio je više poziva zabrinutih građana.

9.11.2012.
14:48
VOYO logo

O neugodnom mirisu koji se širi zrakom stanovnici Osijeka i Đakova obavijestili su Centar 112, Inspekciju zaštite okoliša, policiju i ostale nadležne institucije. Na pitanje postoji li mogućnost da su otrovni plinovi zrakom došli čak i do Osijeka, potvrdan odgovor prvi su dali meteorolozi - dežurna sinoptičarka Državnog hidrometeorološkog zavoda u Zagrebu, te osječki meteorolog Željko Lazanin.

Navode kako zbog jugozapadnog vjetra koji puše iz smjera Slavonskog Broda prema Osijeku, svakako postoji mogućnost širenja plinova do Osijeka, a sve treba potvrditi detaljnijom analizom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amela Jeričević iz Odsjeka istraživanja kakvoće zraka DHMZ-a rekla je da je nakon analize u četvrtak potvrđeno da strujanja zraka u cijeloj istočnoj Hrvatskoj pogoduju širenju sumporovodika iz Bosanskog Broda.

Podsjetimo, posljednjih nekoliko dana rafinerija nafte Bosanski Brod ponovno ispušta nedozvoljene količine sumporovodika, zbog čega stanovnici Slavonskog Broda više ne izlaze na ulicu bez kirurških maski, gumenih zaštitnih maski, ili bar s maramicom preko usta, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječki Centar 112 u četvrtak je zaprimio nekoliko poziva i iz Đakova i Bijelog Brda, a doznaje se da je Inspekcija za zaštitu okoliša na terenu i ispituje situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike