OTKRIVENO TKO JE IZNUĐIVAČ KOJI JE 12 GODINA TERORIZIRAO JEDNU OBITELJ: / Od njih je izvukao 1,5 mil kuna, a policija ga traži otprije

Image
Foto: Ilustracija: Filip Kos/PIXSELL

Otkriveno je tko je Zoran M., kriminalac koji je 12 godina pod prijetnjama iznuđivao jedan zagrebački bračni par te tako od njih izvukao više od 200.000 eura

30.12.2018.
22:05
Ilustracija: Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

Otkriveno je tko je 51-godišnji muškarac koji je u suradnji sa 67-godišnjakom posljednjih 12 godina pod prijetnjama iznuđivao jedan zagrebački bračni par te tako od njih izvukao više od 200.000 eura. Riječ je o Zoranu M. koji je već od ranije poznat policiji i za kojim se još uvijek traga.

Njegov 67-godišnji umirovljeni pomagač uhićen je prilikom primopredaje novca, ali je nakon obrade pušten da se brani sa slobode jer, navodno, nije znao “što od dotične osobe uzima niti koji je povod bio tome”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U ZAGREBU OKONČANA MUKA DUGA 12 GODINA: /

Izmislio im dug i tužio ih zbog neisplate, a onda su počele stizati zlokobne slike

Image
U ZAGREBU OKONČANA MUKA DUGA 12 GODINA: /

Izmislio im dug i tužio ih zbog neisplate, a onda su počele stizati zlokobne slike

Ucjena bogataša i seksualni delikt

Zoran M. je rođen u Sarajevu te ima hrvatsko i BiH državljanstvo. Kako piše Jutarnji list, do 1995. godine živio je u Njemačkoj te se potom doselio u Zagreb.

Budući da ga se u Njemačkoj sumnjičilo za ucjenu tamošnjeg bogataša, jednog od suvlasnika lanca videoteka, a u Hrvatskoj je bio tražen zbog seksualnog delikta, prije 16 godina uhvatila ga je policija na zahtjev njemačkog interpola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je Zoran tvrdio da je zapravo on bio žrtva neraščišćenih novčanih odnosa bivših suvlasnika lanca videoteka, piše Jutarnji list.

Fizičko nasilje i prijetnje ubojstvom

Za iznuđivani bračni par, 62-godišnjaka i njegovu 49-godišnju ženu sve je počelo 2006. godine kada ih je Zoran M. uz fizičko nasilje i niz zastrašujućih prijetnji toliko preplašio da se i danas boje za svoje živote i živote svoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijetio im je i ubojstvom te ozljeđivanjem njihove djece koja su boravila u inozemstvu, šaljući im fotografije iz grada u kojem su boravili, piše Jutarnji list.

U slučaju da ne bi dobio novac, Zoran M. je navodno u nekim slučajevima prisiljavao 62-godišnjaka da mu dolazi u stan u Zagrebu gdje mu je znao prijetiti pištoljem i nožem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisilio ga da potpiše nepostojeći dug

Bračni par je tako pod iznudom morao mjesečno Zoranu isplaćivati novac. Navodni dug se popeo na čak 200.000 eura, a iznuđivač je prisilio 62-godišnjaka da im potpiše izjavu o 198.900 eura nepostojećeg duga.

Nakon toga Zoran je nesretnog 62-godišnjaka tužio zbog neisplate istoga. Kako bi presuda bila u njegovu korist, iznuđenom muškarcu je prije svakog sudskog ročišta zabranjivao da se pojavi na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu 49-godišnju ženu prisilio je da kod javnog bilježnika potpiše izjavu o 125.000 eura nepostojećeg duga te da time garantira isplatu novca prodajom obiteljskog zemljišta na Jadranu.

Par potražio pomoć policije

Srećom, bračni par je sredinom rujna par je konačno potražio pomoć policije budući da je Zoran tražio novih 4000 eura. Prilikom primopredaje novca u jednom kafiću uhićen je, po svemu sudeći, naivni umirovljenik angažiran od strane Zorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo