OTKRIVENO S KIM SE SASTALA U AMERICI: / Kontroverzni senator objavio fotografiju sastanka s Grabar-Kitarović

Image
Foto: Senator Rubio Press ‏@SenRubioPress/Twitter

Američki republikanski senator Marco Rubio na svom je Twitter profilu objavio da se jučer sastao s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

5.1.2017.
12:48
Senator Rubio Press ‏@SenRubioPress/Twitter
VOYO logo

"Sastao sam se s hrvatskom predsjednicom te smo raspravljali o načinima za poboljšavanje odnosa s bliskom saveznicom u NATO-u", napisao je Rubio na svom Twitter profilu riješivši tako još jednu enigmu oko boravka predsjednice u SAD-u o čemu se danima gotovo ništa nije znalo.

Nakon fotografije čitatelja koji je predsjednicu snimio pred Senatom u Washingtonu to je još jedna potvrda sastanaka predsjednice u SAD-u, na putovanju zbog kojeg je jučer zaradila tri prijave Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. U prijavama se od povjerenstva traži da utvrdi je li putovanjem predsjednice u SAD došlo do povrede odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRONAŠLI SU KOLINDU! Hrvatska predsjednica snimljena je pred ulazom u američki Senat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek nakon tih prijava Ured predsjednice potvrdio je da je u SAD otputovala službeno, te da se sastala s predstavnicima političkog i društvenog života, te nevladinog sektora.

Image
NAPOKON SE OGLASIO URED PREDSJEDNICE: /

Objasnili s kim je otputovala u Ameriku i s kim bi se trebala sastati

Image
NAPOKON SE OGLASIO URED PREDSJEDNICE: /

Objasnili s kim je otputovala u Ameriku i s kim bi se trebala sastati

Neuspješna utrka za Bijelu kuću

Marco Rubio (45) guverner je Floride. Kubanski je Amerikanac iz Miamija, a diplomirao je pravo na Sveučilištu na Floridi. U predstavnički dom Kongresa izabran je 2000. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2010. se uspješno kandidirao za američki Senat, gdje predsjedava pododborom za more, atmosferu, ribarstvo i obalnu stražu, kao i pododborom za međunarodne odnose Zapadne hemisfere. Prošle je godine najavio odricanje od mjesta u Senatu kako bi se kandidirao za predsjednika, no od kandidature je odustao nakon što je izgubio predizbore na Floridi.

Rubio za sebe kaže da mu je, kad je izabran u Senat, glavni cilj bio pomoći vraćanju američkog sna, jer je i sam jedan od onih koji je upravo zbog američkog sna došao u SAD. Njegovi su roditelji u SAD s Kube stigli 1956. godine. Majka mu je bila spremačica, a otac konobar, a od njih je naučio važnost rada i obitelji i zbog toga je shvatio da je u Americi sve moguće, piše na njegovim službenim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ultrakonzervativni stavovi

Smatra da je vanjska politika zapravo američka unutarnja politika te da je u interesu svih Amerikanaca ojačati vojnu snagu kako bi uvijek bili spremni na mogući rat. 'Svijet je najsigurniji onda kad je Amerika najjača', smatra Rubio. Kada je riječ o zdravstvenom osiguranju, smatra da Obamacare treba ukinuti.

Zalaže se i za prikupljanje DNK-a onih osuđenih za seksualno napastovanje. Kada je riječ o imigrantima, iako su njegovi roditelji u zemlju došli po obiteljskoj vezi, smatra da to treba zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ako ne znamo tko ste, ne možete u Ameriku. Djeci migranata ne treba dati državljanstvo', njegov je stav.

Kako bi se porazilo Islamsku državu, Rubio smatra da treba pojačati zračne napade protiv te grupe i stvoriti jaču međunarodnu koaliciju. Vjeruje kako ISIS i Asadova vlada predstavljaju prijetnje, a on bi naoružao direktno kurdske snage u Iraku. Smatra da je u toj zemlju potrebna trajna američka prisutnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senator Rubio poznat je i po mnogim kontroverznim izjavama - negira globalno zatopljenje, smatra da se pobačaj mora zabraniti i u slučaju silovanja i incesta, a bio je blisko povezan s Tea Partyjem, najradikalnijim krilom Republikanske stranke.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo