trgovina / Otkriveno koliku plaću ima brat Marije Puh: U Zagrebu se sprema zaposlenje i drugim prebjezima?

Image
Foto: Patrik Macek/Marko Lukunic/PIXSELL

Puh je zaposlen na mjesto voditelja poslova ZET-a u Podsusedu i ima koeficijent za obračun plaće 2,95

19.10.2018.
22:45
Patrik Macek/Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Brat saborske zastupnice Marije Puh, koja je izišla iz HNS-a i danas službeno prešla u stranku Milana Bandića, zaposlen je u prosincu prošle godine u gradskom poduzeću ZET uz ugovor na neodređeno, prije nego što se počelo spekulirati da će bivša potpredsjednica HNS-a napustiti stranku i prijeći k zagrebačkom gradonačelniku. 

Milan Puh je zaposlen putem javnog poziva kojeg je ZET raspisao u rujnu 2017. godine. Puh, kako Jutarnji list doznaje, zaposlen je na mjesto voditelja poslova ZET-a u Podsusedu i ima koeficijent za obračun plaće 2,95, što znači da mu plaća iznosi minimalno 7500 kuna neto. Nekolicina radnika ZET-a potvrdila je da je Puh u poslovnicu Podsused stigao potkraj prošle godine i trenutačno radi na mjestu dispečera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još HNS-ovaca u Bandićevim redovima

No nije to jedino zapošljavanje u ZET-u za koje postoji sumnja da bi mogla biti riječ o političkoj trgovini. U Bandićeve redove je prešao i donedavni član Predsjedništva HNS-a i šef krapinsko-zagorskog HNS-a Anđelko Topolovec, kojemu je Marija Puh izrazito bliska.

Također, u ZET-u bi se uskoro mogla zaposliti i Mirjana Palčec, vijećnica u Skupštini Krapinsko-zagorske županije. Ona je s još pet HNS-ovih vijećnika pod vodstvom Anđelka Topolovca prešla u redove Milana Bandića, koji će sada prvi put imati i Klub vijećnika u Skupštini, a za nagradu bi se također trebala zaposliti u Holdingu. Kako Jutarnji list doznaje, njena molba za posao u ZET je već stigla, ali nije još formalno zaposlena. Iako se, kažu izvori, već hvalila da će se zaposliti, no pitanje je na koje radno mjesto, s obzirom na to da je po struci krojačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo