OTKRIVENI DETALJI SMRTI MATURANTICE: / Uz to što je bila zaražena, imala je teške kronične bolesti; 'Reanimirali smo je i stabilizirali, ali...'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Preminula 17-godišnja djevojka u KBC-u Split imala je teške kronične bolesti te je uz to bila zaražena i koronavirusom

26.10.2020.
11:34
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 17 godina koja je bila pozitivna na koronavirus. Povodom toga danas u 11 sati održana je konferencija za medije ispred splitske bolnice gdje je rečeno da je imala više kroničnih bolesti i da su članovi njezine obitelji u samoizolaciji.

Djevojčica je primljena zbog zastoja srca i problema s disanjem te je hitno reaniminirana u vozilu Hitne pomoći. Docentica Polić rekla je da je "nastavljeno liječenje u zavodu za intenzivnu pedijatriju po svim pravilima struke. Nakon uspješne reanimacije ona je stabilizirana. Međutim, nažalost došlo je nemilog događaja, smrtnog ishoda, unatoč liječenju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umrla je jučer u 14 sati. Imala je kronične bolesti te je uz to bila pozitivna i na koronavirus. Rečeno je da se Covid-19 infekciju ne može zanemariti.

"Isto tako ne možemo zanemariti činjenicu da je bila covid-pozitivna. Vjerojatno je do smrti došlo, između ostalog, zbog kroničnih bolesti uz covid-19 infekciju", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U SPLITU PREMINULA MATURANTICA (17); Bila je zaražena koronavirusom: /

'Prestrašno. Teško je reći što je izazvalo hipoksiju...'

Image
U SPLITU PREMINULA MATURANTICA (17); Bila je zaražena koronavirusom: /

'Prestrašno. Teško je reći što je izazvalo hipoksiju...'

Sve je moguće kod teških bolesti

Dodala je da je službeni uzrok smrti zastoj rada srca i pluća. "Djevojka je imala kronične bolesti i čak se i zna koju. Iz anamneze nam je poznato da je to popodne, u subotu, dobila temperaturu. Kod teških kroničnih bolesti je sve moguće", rečeno je. Nije mogla komentirati što s djecom koja imaju astmu i idu u školu.

Podsjetimo, prema pisanju Dalmatinskog portala, maturantica je imala astmu te je u petak bila prisutna na nastavi. U subotu je prestala disati te je reanimirana i intubirana, ali, nažalost, djevojka koja bi uskoro slavila punoljetnost nije preživjela. "Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na koronavirus. Što je izazvalo, teško je reći…", rekao je medicinski djelatnik za Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo