OTKRIVENI DETALJI SA SASTANKA, ČINI SE DA JE POPUŠTANJE MJERA NA VIDIKU: / Otvaraju se teretane, a kafići će moći prodavati kavu za van?

Image

Konačna odluka bi trebala biti donesena najvjerojatnije u srijedu, ali razmišlja se o blagom popuštanju mjera donesenih radi suzbijanja epidemije koronavirusa

24.1.2021.
16:57
VOYO logo

Na današnjem sastanku premijera Andreja Plenkovića, resornih ministara, članova Nacionalnog stožera i HZJZ-a, razgovaralo se o popuštanju epidemioloških mjera. Jutarnji list doznaje kako bi moglo doći do otvaranja fitness centara i teretana, omogućavanja sportskih aktivnosti za djecu, daljnjeg parcijalnog otvaranja škola i ujednačavanje ugostiteljskih objekata u okviru dozvole izdavanja "kave za van".

Odluka doduše još nije donesena, a tijekom sutrašnjeg dana bit će dodatni pojedinačni sastanci predstavnika ministarstava na koje epidemija izravno utječe i epidemiologa. Po svemu sudeći škole neće biti otvorene za sve i najizglednije je da će od veljače na nastavu uživo, uz niže razrede i maturante, krenuti i učenici osmih razreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se ugostiteljski objekti vjerojatno neće otvoriti, izgledno je da će i kafići moći prodavati kavu za van, što im do sada nije bilo omogućeno. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, odluka o novim epidemiološkim mjerama bit će donesena najvjerojatnije u srijedu.

Image
BEROŠ KOMENTIRAO SMRT DJEČAKA OD COVIDA: /

'Takva upala može zahvatiti više organa'; Odgovorio i na pitanje o kupnji ruskog cjepiva

Image
BEROŠ KOMENTIRAO SMRT DJEČAKA OD COVIDA: /

'Takva upala može zahvatiti više organa'; Odgovorio i na pitanje o kupnji ruskog cjepiva

'Iznimno povoljna situacija'

Danas je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare rekao da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj "iznimno zadovoljavajuća" te da se može razmišljati o relaksaciji mjera. "Složili smo se da je u ovom trenutku epidemiološka situacija iznimno zadovoljavajuća zbog čega možemo razmišljati o relaksaciji iako Europa razmišlja o oštrijim mjerama. Stoga budite sigurni da ćemo detaljno analizirati sve elemente, to je filigranski posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evaluirali smo dosadašnju učinkovitost svih mjera te smo se dogovorili u idućem tjednu još evaluirati određene stvari. Svaki resor je dobio zadatak na temelju kojega ćemo donijeti određene mjere. Sve je potrebno uzeti u obzir. Mi možemo sada nešto planirati, ali ako za tri dana iskrsne nova okolnost, primjerice pojava novog soja virusa, sve pada u vodu. Ja mogu čak i naglasiti naša nastojanja da relaksiramo nešto kao nagradu hrvatskom narodu za odgovorno ponašanje", rekao je Beroš. A jedan od elemenata odlučivanja o relaksiranju mjera je i tijek procjepljivanja stanovništva.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo