OBJASNIO ENERGIČAN NASTUP / Otkrivamo zašto je Plenković onako vikao pred HDZ-ovcima i Merkel: 'Imam dosta dimenzija'

Premijer Andrej Plenković tvrdi da mu nije strano dati malo energije u nastupima

19.5.2019.
18:30
VOYO logo

Prvi bilateralni posjet njemačke kancelarke Hrvatskoj nakon 2011. završio je u prepunoj dvorani Dražena Petrovića na skupu Europskepučkestranke. S okupljenima je podijelila svoj strah da nacionalizam pokušava uništiti Europu.

No, više od njezina govora svojim je stavom i govorom ovacije pobrao šef HDZ-a Andrej Plenković. A obraćao se i stranačkim kolegama s kojima se, kako sam kaže, nema potrebe čuti, ali i onima koji otvoreno podupiru HDZ-ove protukandidate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poput filmskog Rockyja u politički ring HDZ-a stigla je njemačka kancelarka Angela Merkel... i progovorila hrvatski.

"Dragi prijatelji, izađite na izbore, pružite ruku mira slobodi i blagostanju. Podržite EPP i HDZ. Podržite Manfreda Webera i Karla Resslera", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oboje su bili na skupu, baš kao i Andrej Plenković koji se govorom pred punom dvoranom pokazao u dosad neviđenomizdanju.

"Kad odvažno i hrabro izlazi na izbore, bez koalicija, pokazuje snagu najjače stranke i bira svoje zastupnike u Europski parlament. Je li to najbolji put za HDZ?!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali dan poslije smireno je objasnio govor...

"Što se tiče mog govora, moramo malo dati energije. Imam dosta tih dimenzija pa ovisno je li službeni sastanak, uvodni skup ili predizborni, prilagođavam se onome što ljudi žele."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito istom logikom vodio se i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

"Recimo "NE" opasnim manipulatorima, destruktivcima i populistima koji se žele pokazati većim domoljubima od nas, a jedino im je važan njihov ego", kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nisu govori digli atmosferu do maksimuma već domoljubne pjesme kao Thompsonova "Lijepa li si". Istodobno, Merkel je poslala još jednu važnu poruku.

"Nacionalizam je neprijatelj europskogprojekta. To se jasno pokazuje posljednjih dana prije izbora i protiv toga se moramo boriti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutarstranačke borbe sinoć su, barem prema van, zatomljene. Na skup su došli baš svi, pa i drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić, ali i bivši članovi Vlade. Čak i Miroslav Ćiro Blažević, koji je se pojavio u kampanji SDSS-a.

"Pa pozvali su me! Ja sve podržavam!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo