Informatika i tehnologija / Otkrivamo tajne kako ubrzati android

Image
Foto: Pixabay

Vaš android je sigurno bio brz kada ste ga tek kupili, ali vrlo brzo aplikacije su počele usporavati i sve češće vam se javlja pitanje kako ubrzati android.

30.7.2018.
20:25
Pixabay
VOYO logo

Iako su današnji telefoni s operacijskim sustavom Android dosta brži od onih starijih uređaja, to ne znači da ih ne bi trebali pokušati još malo ubrzati, ako je to moguće.

Donosimo vam male tajne naprednih korisnika - kako ubrzati android.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi savjet koji vam možemo dati kao odgovor na pitanje kako ubrzati android je da očistite predmemoriju (eng.cache), za što će vam trebati samo oko 30tak sekundi. 
Idite u Settings, potom na Cached Data i na kraju odaberite Delete Data pa potvrdite sa OK. Ovo bi odmah trebalo ubrzati vaš android.

Nakon toga pokušajte onemogućiti animacije za Lock Screen, tako što ćete u Settings-ima, odabrati Lock screen, pa potom izaberite Unlock effect i naravno na kraju - None!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada ćemo govoriti samo o ubrzavanju interakcije s telefonom, koja se svodi na skraćivanje trajanja animacija grafičkog korisničkog sučelja koja znatno može pomoći ubrzanju androida.

Prije nego li ćete uopće moći mijenjati brzine animacija, morate uključiti izbornik za developere (programere). To ćete napraviti tako da sedam puta uzastopno i brzo, pritisnete na broj verzije operacijskog sustava iz izbornika Settings > About phone (Postavke > O uređaju). Nakon toga dobiti ćete novi element Developer options (Opcije razvoja), ili ovisno koji OS imate pod Additional settings.
Unutar Developer option-a skratite duljinu animacija tako što ćete prvo potražiti kategoriju Drawing (Crtež), pred kraj koje se nalaze postavke za Windows animation scale (Brzina animacije prozora), Transition animation scale (Brzina prijelazne animacije) i Animator duration scale (Ljestvica trajanja animatora). 
Možda nećete naići na baš takve nazivi, ali sigurno ćete pronaći nešto u tom stilu. Za svaku od navedenih  postavki moguće je odabrati od 0.5x i 10x, ili ih se može posve isključiti i to je jedan od načina kako ubrzati android.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Defaultne opcije su uglavnom 1x, a sve više od toga produljuje animacije, i usporava sučelje.

Pripremite se na to da ako posve isključite animacije, sučelje vam se možda neće svidjeti jer umjesto sučelja aplikacije gledat ćete sivi ili bijeli ekran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo