obiteljska drama /

Otac tužio majku i dobio spor: sud u Zagrebu naložio da se ocu na Maltu vrati kćer

Image
Foto: Thinkstock.com

Radi se o, za sada nepravomoćnom, epilogu obiteljske drame koja se odvija već više od godinu dana

16.4.2018.
9:25
Thinkstock.com
VOYO logo

Općinski građanski sud u Zagrebu nepravomoćnom je odlukom naložio Aniki de Vilera da u roku od 15 dana vrati svoju 2,5-godišnju kćer na adresu oca Andreasa Gerdesa na Malti, Jutarnji list.

Odluka je to donesena nakon zahtjeva oca djevojčice koji je sudu proslijedilo Ministarstvo obitelji, a sukladno Haškoj konvenciji o građansko-pravnim aspektima međunarodne otmice djece. Anika de Vilera na odluku suda se ima pravo žaliti u idućih 15 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, biološli otac djeteta Andreas Gerdes putem medija je optužio svoju bivšu partnericu za otmicu djeteta s Malte. No, u vrijeme kada se to dogodilo on nije mogao poduzeti puno jer je majka bila vječnana za drugu osobu. Naime, kada je to slučaj, osoba s kojom je majka u braku upisuje se kao djetetov otac. Tako Gerdes, iako je imao DNK dokaz, pravno djetetu nije bio ništa te nije mogao tražiti dijete.

Unatrag godinu dana situacija se promijenila pa je tako Gerdes uspio djetetu promijeniti prezime, a unatrag šest mjeseci nastoji uspostaviti kontekt s djevojčicom u čemu mu pomažu i sudske instance i centar za socijalnu skrb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dokumentima koji su objavljeni u medijima Anika de Vilera bila je osumnjičena za niz prevara tijekom kojih se predstavljala kao kći Stjepana Mesića, sestra Silvija Berlusconija. Navodno je od Dinama, na temelju sklopljenog ugovora, dobila 240.000 eura za pružanje stručnih usluga koje na kraju nije isporučila, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo