OTAC PRVE BEBE ROĐENE U 2021.: /

'Bračani će nam obnoviti kuću u Petrinji'

Image
Foto: RTL

'Petrinja je puno devastirana. Ostali smo bez 80 posto zgrada koje treba obnoviti. Mi nemamo komunalno poduzeće ni komunalac', rekao je petrinjski gradonačelnik

2.1.2021.
9:13
RTL
VOYO logo

Prva beba rođena u Novoj Godini dolazi baš iz Petrinje. Maleni Daris na svijet je stigao tek minutu nakon ponoći. RTL-ov reporter Ilija Radić javio se iz dvorišta u koje uskoro dolaze Bračani koji će obnoviti razrušenu kuću.

Otac djeteta, Ferid Safić, rekao je kako su supruga i dijete dobro te da je porod trajao sat i pol. "Čast mi je što se dijete prvo rodilo ovdje u Petrinji. Diže moral, ali kako će nam dalje biti ne znam", kazao je Safić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas poslijepodne dobili su kontejner. "To će nam pomoći dok se ova kuća skroz ne renovira. Strpit ćemo se. Nekako ćemo se stisnuti nas petero", kazao je.

'Puno nam to znači'

"Od srca hvala svima, pogotovo svim Bračanima i gospođi Ivani Marković, supetarskoj gradončelnici, jer će nam renovirati kuću, a imamo dvoje male djece i puno nam to znači. Gospođa je najavila da će doći sutra oko podne s projektantima", dodao je Safić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Darinko Dumbović komentirao je situaciju. Mi ne možemo biti toliko brzi jer nismo mogli predvidjeti potres i da će to potresti cijelu Petrinju. Ovi prostori to nisu doćivjeli stotinama godina i ne možemo svima sutra napraviti kuću. Ovo je jako lijepa gesta s Brača. Želim da Petrinja ostane uvijek što je bila-Grad prijatelj djece. Bez djece ništa, ovo je nova nada", rekao je Dumbović.

'Petrinja je devastirana'

Otkrio je u kakvom je stanju vodovod. "Petrinja je puno devastirana. Ostali smo bez 80 posto zgrada koje treba obnoviti. Mi nemamo komunalno poduzeće ni komunalac. Moramo reći da je sve razrušeno i da smo u malom prostoru gdje nemamo mobilne mreže ni svih uvjeta. Danas mogu reći da 80 posto građana ima vodu. Dočekujemo novu gosinu sa željom da što prije zaboravimo ovu staru", zaključio je Dumbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo