OTAC I SIN, JEDAN PROTIV DRUGOG, BORE SE ZA VLAST: / 'S ćaćom je bilo 'bi-ne bi', na koncu sam odlučio da ne bih. Evo što mu zamjeram'

Image
Foto: Pixsell/Facebook

Jedan od protukandidata Dušanu Đuli, načelniku Otoka kod Sinja, na predstojećim lokalnim izborima mogao bi biti njegov vlastiti sin Josip, koji je postao potpredsjednikom HDZ-ova lokalnog ogranka,

25.11.2020.
9:43
Pixsell/Facebook
VOYO logo

Dugotrajni unutarstranački izori u HDZ-u prošle su se nedjelje prelili na lokalnu razinu. Novi ili stari predstavnici gradskih, općinskih ili županijskih organizacija, vrlo će vjerojatno biti i kandidatima na lokalnim izborima koji predstoje u svibnju. A jedan od zanimljivijih izbornih okršaja odvit će se tada u Otoku kod Sinja. Ondje će se na suprotnim stranama naći otac i sin. Naime, Dušan Đula je nezavisni načelnik Općine, a njegov sin Josip je na HDZ-ovim izborima postao zamjenik predsjednika lokalnog ogranka stranke.

Image
HDZ BIRA NOVA VODSTVA NA LOKALNOJ RAZINI; Plenković nakon glasanja: /

'Kuščević još nije za ništa kriv, ima se pravo kandidirati'

Image
HDZ BIRA NOVA VODSTVA NA LOKALNOJ RAZINI; Plenković nakon glasanja: /

'Kuščević još nije za ništa kriv, ima se pravo kandidirati'

Odlučio da ne bi

Upravo je Đula stariji 2017. "razbio" HDZ-ovu "utvrdu" u Otoku preuzevši vlast i to s komotnom većinom. Mnogi su mještani mislili kako će i sin Josip krenuti njegovim stopama, ali su ostali iznenađeni njegovim izborom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U HDZ sam ušao još lani, ali se poslije, kad se trebalo glasati za predsjednika stranke, ispostavilo da s prijavom nešto nije u redu, pa sam je morao ponoviti 18. veljače ove godine. Nije mi se više dalo slušati jadikovanje ljudi da ne radi ovo ili ono, da treba mijenjati, kao i da se mene stalno gura. Zašto ja? Zato sam i ušao u HDZ, za koji sam procijenio da je za mene bolja i prirodnija opcija nego neovisne liste. S ćaćom je bilo 'bi-ne bi', na koncu sam odlučio da ne bih", priznao je novinarima Jutarnjeg Josip Đula.

'Asfaltira se, betonira se...'

Obojica su potvrdila da su o tome razgovarala u četiri oka. Kako i ne bi kad žive pod istim krovom; načelnik na prvom, a mladi pretendent na drugom katu kuće. S te visine, Đula mlađi je pojasnio što bi radio bolje od svog oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao načelniku zamjeram mu to što nema nekih projekata. Bila se spominjala sportska dvorana, spominjalo se i pokretanje turizma, kupalište, ali se ništa nije napravilo. Sve se radi kao što se radilo prije: asfaltira se, betonira se i to je to", kritičan je Đula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo