nove informacije / Osuđeni trojac koji je krao iz Podravke dobio izvanredan otkaz, a zatim se svi zaposlili kod privatnika

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Osuđeni trojac koji je iz Podravke tijekom radnog vremena krao paštete, linolade, vegete i ostale proizvode, dobio je izvanredan otkaz, doznaje se u srijedu poslijepodne

6.6.2018.
18:29
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Troje radnika Podravke u srijedu je osuđeno na deset mjeseci uvjetnog zatvora zbog krađe oko 200 kilograma proizvoda iz pogona koprivničke prehrambene kompanije.

Radi se o zasad još uvijek nepravomoćnoj presudi kojom je Općinski sud u Koprivnici Maria (44), Vesnu (48) i Sašu (44) proglasio krivima zbog čega će kompaniju morati obeštetiti za oko 9.000 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poslijepodnevnim satima u javnost je 'iscurila' informacija kako je prethodno navedeni trojac osim sudske presude dobio i izvanredne otkaze, doznaje Podravski.hr. 

VEZANA VIJEST: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Radnici krali naveliko u Podravki: nestajale Vegete, konzerve hrane i Linolade, a onda su ih razotkrili

Reakcije na sporni slučaj bile su raznolike - mnogi su na društvenim mrežama stali u obranu osuđenih radnika, podsjećajući kako mnogo veći kriminal u Podravki nije imao sudski epilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema presudi, ukrali su 24 linolade od 750 grama, 36 linolada od 400 grama, 45 goveđih gulaša, 30 vegeta pakiranih po kilogram, 70 komada limenki tunjevine, 32 staklenke vegete, 24 staklenke ljutih feferona i 150 komada kokošjih pašteta.

Mario je trenutačno zaposlen kod vlasnika obrta i prima plaću od 2400 kuna mjesečno. Vesna, inače majka dvoje djece, posao je dobila u privatnom poduzeću i radi za 3200 kuna mjesečno. Saša, otac dvoje djece, u Hrvatskoj vodi se kao nezaposlen te ima boravište na području Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojac se tereti da je viličarem s regala skladišta u noćnim satima, oko 2:30 ujutro, uzeo paletu s proizvodima koje su prethodno pripremili za krađu, te ih pokušali iznijeti iz Podravke. 

Na njihovu žalost, njihov plan pokvarili su zaštitari koji su ih prijavili nadležnim tijelima. . Postane li presuda pravomoćna, svaki će radnik Podravki morati platiti po 3000 kuna odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo