'Čovjek umire' / 'Osudite i mene': Riječani na Korzu prosvjedovali protiv kazne zatvora Huanitu Luksetiću

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Okupljene je pozdravio i osuđeni Huanito Luksetić koji strahuje kako će mu se u zatvorskim uvjetima stanje bolesti znatno pogoršati

22.3.2018.
15:53
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Danas je na Trgu 128. brigade u Rijeci održan skup podrške Huanitu Luksetiću odnosno prosvjed protiv zatvorske kazne na koju je osuđen zbog uzgoja indijske konoplje u medicinske svrhe.

Tek nekoliko desetaka Riječanki i Riječana okupilo se danas oko podneva na riječkom Korzu odnosno na Trgu 128. brigade na skupu podrške Huanitu Luksetiću. Skup je ujedno bio i svojevrsni glasni prosvjed građana protiv zatvorske kazne na koju je Huanito Luksetić osuđen jer je, kako tvrdi, uzgajao indijsku konoplju isključivo u medicinske svrhe - za liječenje posljedica multiple skleroze od koje boluje godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Luksetić se obratio Riječanima koji su ga došli podržati. Foto: Goran Kovačić/PIXSELL.

Suorganizator skupa, Društvo multiple skleroze PGŽ organiziralo je i akciju potpisivanja peticije za legalizaciju uzgoja kanabisa u medicinske svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su nosili mnogobrojne transparente sa znakovitim porukama: "Podržite legalizaciju uzgoja", "Izgubljena presuda - ali na koji način?", "Čovjek svakog dana zbog vas umire", "Tvoj lijek ilegalan njihov profit maksimalan", "Umjesto zakona - otvoreni kriminal" i druge.

Okupljene je pozdravio i osuđeni Huanito Luksetić koji strahuje kako će mu se u zatvorskim uvjetima stanje bolesti znatno pogoršati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo