nove trzavice /

Oštre reakcije na skandalozan Vučićev govor na Kosovu: 'Knin je bio i bit će hrvatski'

'Jalova i promašena provokacija' - tako je hrvatska Vlada nazvala skandalozni dio govora srpskog predsjednika Vučića na Kosovu

10.9.2018.
18:34
VOYO logo

Kao nekad Slobodan Milošević s Gazimestana, i poruke Aleksandra Vučića s Kosova uzburkale su regiju. Hrvatsku posebno jedna rečenica. "U Kninu se danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo", kazao je Vučić. 

Reagirala je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon sastanka s austrijskim kolegom na pitanje RTL-a.  "Uopće neću dopustiti da mi gospodin Vučić nameće bilo kakve teme niti ću se spuštati na tu razinu da komentiram njegove govore, jer mislim da on sam o sebi najbolje govori", kazala je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično misli i ministar branitelja Tomo Medved. "Ja mislim da mi previše pozornosti pridajemo gospodinu Vučiću da se trebamo baviti svojim pitanjima, koji su važna za naš gospodarski rast", kazao je Medved. 

Službena reakcija stigla je i iz Vlade. "Takve izjave nažalost su nova jalova i promašena provokacija koja ne može promijeniti stvarnost ni povijesne činjenice. Što prije se Srbija, njeno vodstvo i njena javnost s time suoči i usvoji europske vrijednosti, tim prije će doći do istinske pomirbe i dobrosusjedskih odnosa", poručila je Vlada u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zbog Vučića HSLS traži sastanak vladajuće koalicije kao i stav koalicijskog partnera Milorada Pupovca, koji na pozive ne odgovara. Oporbeni Most se zbog Vučića popeo i na kinsku tvrđavu. 

"On je bio četnik i kukavica, huškao na granice velike Srbije... šaljemo mu poruke Knin je bio i bit će hrvatski, i ostavi se Hrvata", kazao je Miro Bulj. Iz Mosta traže prekid svih diplomatskih odnosa sa Srbijom. Za sada je jasno tek da najavljeni posjet predsjednice Beogradu ove godine nakon Vučićevih poruka, nije realan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo