razne malverzacije / Oštetili ATP za 732 tisuće kuna: Službenom karticom plaćali ručkove, kupovali odjeću i kozmetiku…

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je početkom svibnja podiglo pred Županijskim sudom optužnicu protiv bivšeg direktora šibenskog Autotransporta Josipa Burazera Paveškovića (52) kao prvookrivljenog zbog počinjenja tri kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te protiv Ivice Zorice (48) kao drugookrivljenog zbog počinjenja tri kaznena djela poticanja na zlouporabu povjerenja.

25.5.2016.
10:39
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Dvojcu se stavlja na teret da su šibenski ATP u nekoliko godina, raznim malverzacijama, oštetili za ukupno oko 732 tisuće kuna.

Prema priopćenju ŽDO-a, Burazer Pavešković je od 5. studenog 2011. do 9. kolovoza 2012., s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi za Zoricu, na njegov nagovor i traženje; predao mu na korištenje poslovnu karticu ATP-a koja je bila na njegovo ime, iako je znao da ju ne smije davati drugim osobama niti koristiti u druge svrhe osim poslovne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zorica je potom tu karticu koristio u privatne svrhe (u 113 navrata) za plaćanje nabave razne odjevne, kozmetičke i druge robe te konzumacije jela i pića u restoranima kao i smještaja u brojnim mjestima. Na opisani način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od gotovo 128 tisuća kuna na štetu šibenskog Autotransporta.

Više pročitajte na Šibenskom portalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo