TOMISLAV TOMAŠEVIĆ / 'Ostavka Buljan Flander me nije iznenadila. Formalno ću zatražiti nadzor Ministarstva zdravstva'

Image
Foto: RTL

Tomašević je kazao da će Upravno vijeće imenovati u najkraćem mogućem roku

24.9.2021.
13:00
RTL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je komentirao ostavku Gordane Buljan Flander na mjestu ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Na pitanje je li prihvatio njenu ostavku, Tomašević je kazao da će to napraviti novo Upravno vijeće.

"Imenovat ćemo ga u najkraćem roku i zatim će, budući da je to neopoziva ostavka, novo Upravno vijeće u novom sastavu, jer ćemo imenovati 3 nova člana, donijeti odluku o vršitelju ili vršiteljici dužnosti ravnatelja odnosno ravnateljice Poliklinike kako bi Poliklinika nastavila funkcionirati. U najkraćem mogućem roku će se raspisati javni natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu Poliklinike", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da ga odluka Buljan Flander nije iznenadila. 

Image
RASPLET DRAME /

Gordana Buljan Flander podnijela neopozivu ostavku u Poliklinici za zaštitu djece i mladih

Image
RASPLET DRAME /

Gordana Buljan Flander podnijela neopozivu ostavku u Poliklinici za zaštitu djece i mladih

"Mislim da je sada u ovom trenutku najvažnije da se sve raščisti što se treba raščistiti da se optužbe stave ad acata. U tom smislu ću i formalno zatražiti nadzor Ministarstva zdravstva. Mislim da je doista bitno da Poliklinika dalje normalno funkcionira, a da bi to mogla bitno je da se raščiste sve optužbe koje su se pojavile", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i tvrdnju Buljan Flander da je tri mjeseca pokušala doći do njega.

"Ne znam je li riječ o tri mjeseca, ali u nekom razdoblju je došla do mene da traži sastanak. U Gradu Zagrebu je preko 300 ustanova, komunicirali smo posebno, mogla je doći do pročelnika i pročelnica koji su bitni za taj resor ali Upravna vijeća u ustanovama su ta koja bi trebala biti od pomoći ravnateljima i ravnateljicama kad god imaju probleme kao i pročelnici. Nisam je uspio primiti", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da će u idućim danima izabrati nove članove Upravnog vijeća i imenovati vršitelja dužnosti. 

"Neće se uopće osjetiti za normalno poslovanje Poliklinike", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i spominjanje njegovog posebnog savjetnika Ivice Lovrića u slučaju Severine te hoće li i u tom smjeru krenuti istraga. 

"Treba razlučiti što su tu nadležnosti Grada i što je bitno raspraviti. Mi hoćemo da se vidi da slučaj nema nepravilnosti u poslovanju i zato smo pokrenuli internu kontrolu preko gradskog kontrolnog ureda. Ukoliko je bilo nepravilnosti vezano uz klinički dio, budući da se radi o zdravstvenoj ustanovi, to je u nadlaženosti Ministarstva zdravstva. Tema je osjetljiva, izaziva prijepore unutar stručne zajednice i bitno je da se tom temom bave stručnjaci i da vode tu rapravu. Predložili smo i vidjet ćemo kakav će biti odaziv drugih ministara da se napravi međunarodna evaluacija te metode kako bi sve prijepore stavili ad acta. To je ključno meni kao osnivaču i predstavniku osnivača Poliklinike, da jednostavno Poliklinika može normalno funkcionirati", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tvrdnju da je jedna saborska zastupnica tražila raspravu o Poliklinici, a da je protiv toga bila Rada Borić, Tomašević je kazao da ne zna o kakvim se okolnostima radilo.

"Mislim da je jako bitno da u cijeloj raspravi se ne ide u pojedinačne slučajeve. Tu znate da je situacija vrlo osjetljiva. Govorimo o djeci, pa i odjeci koja su žrtva nasilja i obiteljskog nasilja tako da je bitno imati stručnu raspravu i ostaviti je stručnjacima i ne možemo u javnostima i medijima voditi raspravu o konkretnim slučajevima", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li umirvoljenicima dati covid dodatak, s obzirom da je bivši gradonačelnik Milan Bandić umirovljenicima izlazio u susret po pitanju određenih dodataka, Tomašević je kazao da Grad Zagreb ima različite programe i mjere kojima se pomaže umirovljenicima. 

"Mi ćemo i dalje sukladno financijskoj situaciji i ekonomskoj moći Grada Zagreba to i dalje raditi koliko god možemo", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je komentirajući presudu o zabrani pisanja H-alateru kazao da se nikad do sada Ovršni zakon nije koristio na taj način.

"Mislim da to nije dobra praksa. Na Saboru je da to regulira. Ovakve presude nisu dobre, a s druge strane rekao sam što je u mojoj ingerenciji, da nije dobro da Gradske ustanove, poduzeća i uredi koji moraju biti izloženi javnoj kritici, da mogu odgovoriti na kritike argumentima, ali da traže sudske zabrane pro futuro, to nije nešto što možemo podržati kao gradska vlast", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo