OSNOVANO POVJERENSTVO ZA PROVEDBU REFORME OBRAZOVANJA: / Plenković se zahvalio Dijani Vican i postavio sebe na čelo grupe

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prvi sastanak PSP-a trebao bi biti idući četvrtak prije sjednice Vlade.

13.12.2017.
16:06
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je u srijedu na sjednici donijela odluku o osnivanju Posebnog stručnog povjerenstva (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti na čijem je čelu premijer AndrejPlenković.

Uz izradu Strategije, zadaća je Povjerenstva, među inim, ustrojavanje Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme (ERS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučili smo, nakon niza rasprava i promijenjenih okolnosti u sastavu Vlade, zahvaliti na doprinosu dosadašnjim čanovima PSP-a, posebice rektorici zadarskog Sveučilišta DijaniVican i drugim članovima te oformiti novo Povjerenstvo", rekao je Plenković.

Poznati članovi Povjerenstva

Sukladno planu, osobno ću voditi to Povjerenstvo uz podršku ministrice znanosti i obrazovanja BlaženkeDivjak i predsjednice saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesne Bedeković, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz njih, članovi PSP-a su još predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik ZvonkoKusić, akademik DarioVretenar, profesorica RužicaBeljoLučić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu za znanosti, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju MilošJudaš, profesor s Odsjeka za pedagogiju zagrebačkoga Filozofskog fakulteta NevenHrvatić i profesor sa zagrebačkoga Pravnoga fakulteta FraneStaničić te bivša voditeljica Ekspertne radne skupine (ERS) JasminkaBuljanCulej i predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja SuzanaHitrec, članica prošle ERS.

"Zadaća Povjerenstva je da se što angažiranje pristupi obrazovnoj reformi i svemu onom što je važno za budućnost Hrvatske, naših mladih i njihovu konkurentnost na tržištu rada", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi sastanak idući tjedan

Prema premijerovim riječima, prvi sastanak PSP-a trebao bi biti idući četvrtak prije sjednice Vlade, a na njemu će se novi članovi informirati o novom akcijskom planu te natječaju za izbor Ekspertne radne skupine i daljnjoj dinamici aktivnosti.

Podršku Povjerenstvu davat će, dodao je Plenković, njegov Ured te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je u hitnu proceduru uputila i dopunu Zakona o zdravstvenoj zaštiti kojom se do kraja iduće godine svim zakupcima produže koncesije za obavljanje javne zdravstvene službe na primarnoj razini zdravstvene djelatnosti.

Riječ je, kazao je ministar zdravstva MilanKujundžić o premosnici do donošenja novoga Zakona u zdravstvenoj zaštiti kojim će se riješiti to pitanje, a njome se "uređuje naslijeđeni problem liječnika u zakupu, koncesionira i liječnika zaposlenih u domovima zdravlja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo