PRIMAMO I ŽIVOTINJSKE IZBJEGLICE / Osječki gradonačelnik će pomoći i životinjama iz Ukrajine: Ponudio je smještaj za stanare kijevskog ZOO-a

Image
Foto: Profimedia

Osim prihvatilišta u dvorani Jug 2 i besplatnog javnog prijevoza za izbjeglice iz Ukrajine, osječki gradonačelnik Ivan Radić ponudio je smještaj i za životinje iz kijevskog ZOO-a

1.3.2022.
14:27
Profimedia
VOYO logo

Uz prihvatni centar za ukrajinske izbjeglice u sportskoj dvorani "Jug", Grad Osijek osigurao je besplatni gradski prijevoz za ukrajinske državljane, a ponudio je i smještaj životinja iz ZOO vrta u Kijevu, izvijestio je u utorak osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Besplatan prijevoz i smještaj životinja

Nakon susreta s članovima Ukrajinskog kulturno-prosvjetnog društva "Lesja Ukrajinka", s kojima je i obišao prihvatni centar, Radić je izvijestio kako su se do sada u centar prijavile tri ukrajinske obitelji, sa 16 članova, koje su smještene kod obitelji i prijatelja u Tenji i na području Vukovarsko-srijemske županije. Dodao je kako je tijekom današnjeg dana pristigla još jedna obitelj, roditelji s troje malodobne djece, koji su u fazi prijave, a bit će smješteni kod prijatelja u Požegi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
INVAZIJA POKRENULA EGZODUS /

Izbjeglice iz Ukrajine će trajnije ostati u Hrvatskoj? Njih četvrt milijuna čekaju na europskim graničnim prijelazima na velikim hladnoćama

Image
INVAZIJA POKRENULA EGZODUS /

Izbjeglice iz Ukrajine će trajnije ostati u Hrvatskoj? Njih četvrt milijuna čekaju na europskim graničnim prijelazima na velikim hladnoćama

"Gradsko prometno poduzeće (GPP) stavljeno je na raspolaganje i, u dogovoru s Crvenim križem, ako bude potrebno, njihova će vozila otići na granicu i prevesti izbjegle ukrajinske državljane u Osijek. Osigurali smo i besplatan gradski prijevoz za sve ukrajinske državljane, koji budu živjeli ovo razdoblje u Osijeku, a ponudili smo kijevskom ZOO vrtu da prihvatimo njihove životinje u osječki ZOO vrt, dok ova situacija ne prođe", naveo je Radić.

Pomažu i građani

Dodao je i kako svakodnevno veliki broj Osječana nudi privatni smještaj za prijem izbjeglica, a veliki dio hotela i hostela stavio se na raspolaganje. Želimo da rat što prije prođe i da se Ukrajinci koji su izvan svoje države što prije vrate svojim kućama, poručio je Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Ukrajinskog kulturno-prosvjetnog društva "Lesja Ukrajinka" iz Osijeka Oksana Martinjuk izrazila je u ime ukrajinske zajednice u Hrvatskoj zahvalnost Gradu Osijeku na velikoj pomoći, posebno na prijevozu, istaknuvši da je u Osijeku ponuda pomoći puno veća nego što ima izbjeglica.

Za sada još nema veliki broj izbjeglica jer je, nažalost, u Ukrajini takva situacija da mnogi ljudi nemaju mogućnosti pobjeći, ustvrdila je Martinjuk naglasivši da u podrumima danas ima jako puno male djece i majki s malom djecom koji ne mogu jednostavno otići iz Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovije vijesti iz Ukrajine pratite OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo