Osječki političari bančili na račun Crvenog križa

Otkada je obnovljeno odmaralište osječkog Crvenog križa u Splitu u njemu su besplatno boravili brojni političari.

16.6.2010.
19:59
VOYO logo

Oko dvije stotine članova mladeži HDSSB-a, nakon boravka u Međugorju, bilo je počašćeno obilnim besplatnim ručkom i pićem u odmaralištu osječkog Gradskog društva Crvenog križa na splitskim Bačvicama, a njih pedeset ondje je besplatno i prenoćilo.

Osječko-baranjska županija i Grad Osijek, gdje je na vlasti HDSSB, godišnje Gradskom društvu Crvenog križa doniraju oko 2 milijuna i 750.000 kuna. A u adaptaciju njegovog odmarališta u Splitu porezni su obveznici uložili 3,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otada su u njemu bili počašćeni i juniori NK Mladost iz Baranje, ali i Slobodan Beroš, koji je ondje besplatno stanovao nakon povratka s mjesta generalnog konzula u New Yorku.

"Da, točno je da sam ondje bio od 1. studenoga do 20. prosinca 2004. godine. No, ne može se reći da sam ondje stanovao, mada sam u tom apartmanu često noćio", izjavio je Beroš za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti dnevnik piše kako je i objekt odmarališta Merkur u Orahovici korišten u svrhe koje nemaju veze s djelatnostima Crvenog križa. Tako su se ondje održavale razne zabave, a raskošno se dočekivala i Nova godina. Gosti su bili i aktualni sudac Ustavnog suda Mato Arlović te predsjednik Županijskog suda u Osijeku Ninoslav Ljubojević sa suprugom. Još jedan od sudionika tvrdi da su to bile zabave dostojne rimskih careva.

"Kada je u Merkuru boravio Mesić, ravnatelj osječkog Crvenog križa Marko Đukić samo je tamburaše platio pet tisuća kuna. Kako je platio u kešu, ne znam je li to učinio iz vlastitog džepa ili novcem Crvenog križa", izjavio je svjedok. Odmaralište Merkur i bazen sagrađeni su s 30 milijuna kuna poreznih obveznika. Tu akciju podupirali su Mato Arlović i Vladimir Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo