'Nismo ovce za šišanje' /

Osječki biciklisti na prosvjedu upitali Orepića: 'Do kad ćemo plaćati na tisuće kazni više nego drugi građani Hrvatske?'

Image

U organizaciji GOGO-a u Osijeku je održan prosvjed biciklista protiv intezivnog policijskog kažnjavanja biciklista

9.4.2016.
13:58
VOYO logo

Nakon što je proteklog tjedna javnost saznala broj ispisanih kazni biciklistima u Osijeku, isti su se danas i okupili na mirnom prosvjedu.

Stop prekomjernom kažnjavanju biciklista", "Nismo ovce za šišanje", "Biciklist, a ne zločinac" i ostale poruke jasno su dale do znanja što građani misle o ovakvom postupanju policije, a organizatori skupa (GOGO) poručili su gradskoj vlasti kako se moraju znatnije angažirati i biciklistima osigurati primjerenu infrastrukturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

(Foto: Davor Javorović/PIXSELL)

Osim njih, i druge stranke (HDSSB i HSP) i građanske organizacije u gradu Osijeku, proteklih su dana izražavale negodovanje brojkama, a sad ostaje vidjeti što će se događati u narednom periodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ministre Orepiću, do kada će Osječani plaćati na tisuće kazni više nego drugi građani Hrvatske?'

Image

(Foto: Davor Javorović/PIXSELL)

U stranci GOGO navode kako je samo u prva tri mjeseca prošle godine u Osijeku ispisano čak 1066 kazni biciklistima, znatno više nego u nekim drugim gradovima, poput Splita ili Rijeke, a predsjednik stranke Miroslav Vanek na prosvjedu je kazao kako su odlučili reći dosta takvom postupanju i upitati jesu li biciklisti problem broj jedan za policiju u Osijeku.

Pozvao je ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića da dođe u Osijek i odgovori hoće li Osječani i ubuduće plaćati na tisuće kazni više nego građani u drugim dijelovima Hrvatske.

Image

(Foto: Davor Javorović/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako su od Gradske uprave u rujnu prošle godine zatražili označavanje biciklističkih traka na mjestima  gdje su nepovezane ili isprekidane a koja policijski službenici koriste da bi kažnjavali bicikliste, no gradska uprava to do danas nije učinila.

"Živimo u gradu gdje gradska uprava nije bila u stanju iscrtati biciklističke trake, ili izgraditi biciklističke staze u centru grada, ali su zato bili u stanju pola grada pretvoriti u plaćena parkirališna mjesta", poručio je Vanek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako će pratiti razvoj događaja i najavio da će se građani, bude li potrebno, ponovno okupiti na prosvjedu.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo