Osječaninu u dva mjeseca dug porastao više od četiri puta

3.7.2013.
11:04
VOYO logo

Đuranović je ispričao da zbog smrtnog slučaja bliskog člana obitelji te zbog zdravstvenih problema i operacije gotovo dva mjeseca nije bio kod kuće, te nije platio ni kaznu. Kad je napokon došao kući, otkrio je da je tvrtka Pauk pokrenula ovrhu, te je dug s početnih 250 kuna porastao za još 150 kuna troškova javnog bilježnika te 625 kuna troška odvjetnika – ukupno 1.025 kuna.

"Kao liječnik u mirovini, mogu si priuštiti plaćanje ovolike kazne, međutim što je s ostalim umirovljenicima koji bi se uz prosječne mirovine nekoliko mjeseci morali odricati ionako već skromnoga života ili pak s ljudima koji rade za minimalac, a trebali bi pola plaće dati za kaznu", komentirao je Đuranović za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osječkoj tvrtki Pauk d.o.o. kazali su da je službeni rok za plaćanje kazne osam dana, te da nakon mjesec i pol dana od roka plaćanja kazne šalju odvjetnicima. Zaključili su, naime, da osobe koje u roku od mjesec i pol ne plate svoju kaznu, ne planiraju to napraviti ni u skorijoj budućnosti, pa su prijašnji rok do šest mjeseci skratili na mjesec i pol dana.

Šaljite nam svoja zapažanja, informacije, fotografije i priče na adresu vijesti@portal.net.hr˝

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želite li da za vas potražimo odgovore stručnjaka i nadležnih institucija vezano za probleme koji vas muče, adresa za vaše upite je također vijesti@portal.net.hr

specijal-201012070191004-Pakao ovrha

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo