'Roditelji su me tukli i tjerali da cijelu noć bosa stojim pred kućom'

Šokantnu priču o zlostavljanju roditelja ispričala je 20-godišnja djevojka koja se već šest mjeseci nalazi u osječkoj Sigurnoj kući.

28.11.2012.
13:01
VOYO logo

"Mama i tata otjerali su me od kuće. Počeli su me tjerati kada sam krenula u srednju školu. Otišla sam u drugi grad i tamo bila u đačkom domu. Pred kraj srednje škole tjerali su me da se udam samo da odem. Roditelji nisu imali novca i nisu me mogli smisliti. Često sam morala biti vani na dvorištu. Po cijele noći nisam smjela ulaziti u kuću, i kada su padali kiša i snijeg. Stajala bih bosa, u kratkoj odjeći, na dvorištu pokraj kuće i plakala, priča svoju strašnu priču 20-godišnjakinja. Zlostavljanje se događalo kad god bih na vikend ili za blagdane došla iz škole u drugom gradu", ispričala je 20-godišnja djevojka za Glas Slavonije.

Kad bi došla kući, 100 kuna mjesečnog džeparca koje je dobivala u domu, morala je davati ocu za cigarete, a kada ih ne bi imala poludio bi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac je tukao jer je ubrala jabuku

"Novac sam štedjela za uloške, ali bi mi roditelji uzeli novac pa sam umjesto uložaka u gaćice stavljala krpe. Često bi me tukli. Čekali bi da izraste svježa kopriva pa bi me žarili od glave do pete. U dvorištu smo imali voćke i zabranili su mi da ih berem, a ako bih ubrala koju jabuku da si olakšam bol u želucu od gladi, jer danima nisam jela, tata bi se jako naljutio, vikao bi i udarao me. Bilo mi je zabranjeno uzeti i komad kruha", priča zlostavljana djevojka.

Ona je samo jedna od sedmero braće i sestara koji i dalje žive s roditeljima nasilnicima. Među djecom je i njezina godinu dana starija sestra koja je djelatnicima Centra za socijalnu skrb potvrdila kako je istina sve što je njezina sestra ispričala, ali tvrdi da se njoj zlostavljanje ne događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaznena prijava roditeljima

Drugačije ipak tvrdi djevojka u Sigurnoj kući. "Moja 21-godišnja sestra prolazi isto. Nas dvije spavale smo na podu na madracu. Odjeću smo držale u starom hladnjaku u ljetnoj kuhinji gdje bih nekada morale spavati iako ondje nema grijanja. Kada bi netko dolazio u goste sestra i ja morale smo biti vani ili zaključane u sobi ili šupi da nas netko ne bi vidio", prisjeća se užasa 20-godišnja djevojka.

Roditelji zlostavljane 20-godišnjakinje dobili su kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, potvrdila je Ivana Delaš, glasnogovornica PU osječko-baranjske. Budu li osuđeni, prijeti im zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želi posao

Iako su njezine tinejdžerske dane roditelji pretvorili u pakao, 20-godišnjakinja planira bolju budućnost.

"Skupila sam 900 kuna i voljela bih si uštedjeti za laptop i obuću dok sam ovdje. Po struci sam pomoćni kuhar i voljela bih se zaposliti. Ovdje imam što jesti, u toplom sam i vrlo sam zahvalna svima što imam krov nad glavom, ali voljela bih raditi i započeti novi život", rekla žrtva je obiteljskog nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji su joj poručili da je ne žele ni čuti ni vidjeti.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo