Posao u bolnici dobit će 11 najboljih mladih liječnika

KBC Osijek raspisao je natječaj za 11 specijalizacija za mlade liječnike medicine te dvije specijalizacije za magistre medicinske biokemije.

6.11.2012.
14:37
VOYO logo

Glavni razlog za veći broj ovih specijalizacija činjenica je da KBC Osijek u prosincu otvara novi odjel Urgentne medicine, dok je broj anesteziologa deficitaran, a zanimljivo je da se prošle godine nitko nije želio prijaviti za ovu specijalizaciju.

Zahtjev za specijalizacijama u 2012. podnijela je još bivša uprava osječke bolnice, koja je zatražila dozvolu za 30 novih, no Ministarstvo je do sada odobrilo samo 11 specijalizacija. No u osječkoj bolnici napominju kako ovo vjerojatno nije posljednja riječ Ministarstva i kako je izvjesno da će stići dozvole za još nekoliko specijalizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim spomenutih specijalizacija, natječaj je raspisan i za po jednog specijalizanta iz opće kirurgije, oftalmologije, gastroenterologije, dermatologije i ginekologije. Pri izboru će se vrednovati dužina studija, prosjek ocjena, nagrade za vrijeme studija, poslijediplomski studij, stručna i znanstvena aktivnost, aktivno znanje stranih jezika i rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, piše Glas Slavonije.

Na birou 39 doktora

Od 33.369 nezaposlenih osoba u Osijeku, njih 39 su doktori medicine, od čega je 25 žena. Zanimljiv je i podatak da se od početka ove godine u evidenciju HZZ-a prijavilo novih 48 liječnika, a u istom vremenu njih 47 je izašlo iz evidencije jer su našli posao, pa je stopa zapošljavanja ovog kadra najviša od svih zanimanja. Godišnje s Medicinskog fakulteta u Osijeku izađe oko 50 novih doktora medicine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo