MATURANTI OSVOJILI ULICE / Osam intervencija na norijadi u Zagrebu: 'Bilo je šest težih pijanstava...'

Image
Foto: RTL

Mladi su se vratili starom normalnom, skinuli maske, a epidemioloških mjera se nisu pridržavali

25.5.2021.
18:45
RTL
VOYO logo

Nije bila dozvoljena niti organizirana, ali hrvatske maturante ništa nije spriječilo da osvoje gradske ulice. Baš kako je to bilo i prije epidemije. Norijadu su sami organizirali putem društvenih mreža, pa je tako u Zagrebu bilo i kupanja u Manduševcu i povorke centrom grada, na riječkom su Korzu napravili vatreni oproštaj od škole, a pjesma se širila i Splitom. Mladi su se vratili starom normalnom, skinuli maske, a epidemioloških mjera se nisu pridržavali.

Nitko im danas nije mogao zabraniti norijadu - ovako se danas kraj školske godine slavio na glavnom zagrebačkom trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Sjajan je osjećaj, drago mi je da smo se skupili u ovakvom broju“, kazao je maturant iz Zagreba Karlo Mišević.

„Sjajan je osjećaj napokon možemo slaviti kao ljudi, a ne da nas korona stišće stalno“, rekao je zagrebački maturant Andrija Stupnjanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u prilogu Zorane Čičak Kulić:

Uživo smo na zagrebačkom Bundeku, mjestu gdje se i dalje slavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li bilo onih koji su u slavlju pretjerali?

Pa da, ima onih koji su pretjerali. Prema podacima Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba, do sada je bilo osam intervencija od čega je šest težih pijanstava. Oni kažu, kako dan odmiče, broj poziva se povećava. Zapravo najveći problem im je što za isti slučaj, istu intervenciju nekoliko različitih poziva pa je maturante teško ovdje i pronaći.  Naravno, tu je cijeli dan tim hitne pomoći, a ostali stižu po potrebi. red pazi i policija i redari. unatoč epidemiološkim mjerama, velik broj maturanata je odlučio je svoj dan, zadnji da nnastave provesti na ulici, provesti na ovakvim okupljanjima i zapravo ništa ih u tome nije moglo spriječiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabavu im nije pokvarila ni kiša, a ni malo lošije vrijeme. Razgovarala sam danas s njima. Mnogi su mi rekli da su iznajmili kuće jer će se zabava nastaviti. Zadnja dva dana nastave su imali online nastavu kako bi se smanjio broj kontakata i kako bi broj onih u samoizolaciji ili možda pozitivinih na koronavirus kad krenu ispiti državne mature bio što manji.

Image
ukazuju na financiranje možemo /

Stožeru Miroslava Škore upali maturanti na konferenciju na Zrinjevcu, pjevali 'Sude mi'

Image
ukazuju na financiranje možemo /

Stožeru Miroslava Škore upali maturanti na konferenciju na Zrinjevcu, pjevali 'Sude mi'

Njima danas ni koronavirus ni matura nisu na pameti. Tui je samo zabava, ali triježnjenje će morati biti brzo jer prvi veći ispit, onaj iz engleskog jezika, čeka ih već za 10 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo