nevjerojatno /

Oroslavlje ostalo bez besplatnog gradskog interneta! Novi gradonačelnik: 'Projekt koji smo svi platili preko 800 tisuća kuna iz inata je ugašen!'

Image
Foto: Screenshot

'Shvaćam ljutnju i ogorčenost, međutim ovo nije bila moja odluka', poručio je Viktor Šimunić

14.6.2021.
11:30
Screenshot
VOYO logo

Viktor Šimunić, novi gradonačelnik Oroslavja ovih je dana otkrio kako ovakvo loše stanje u gradu nije bilo 20 godina. Osim što je objavio koliko je grad u dugu, otkrio je da će morati platiti čak 30 tisuća kuna za službene mobitele. Novi gradonačelnik tvrdi da je službeni mobitel koristio čak i predsjednik Gradskog vijeća.

Uz rezanje mobitela, uvest će promjene i s internetom kojeg građani koriste preko grada rekao je Šimunić za RTL Danas: "Imamo taj gradski besplatan internet, koji baš i nije besplatan. Ali to baš nije besplatno, mi to plaćamo 7500 kuna mjesečno. Mi nudimo besplatan gradski internet građanima. To smo trenutno stopirali dok ne vidimo zašto je to tako skupo, ali mi je nevjerojatno da nismo povezali našu Gradsku knjižnicu na to, nismo povezali turističku, vrtić. Znači svi ti subjekti opet plaćaju nekom operateru internet", kazao je Šimunić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VIKTOR ŠIMUNIĆ ZA RTL /

Gradonačelnik čiji je status o mobitelima uzbudio Hrvatsku: 'Imamo besplatan internet... Koji baš i nije besplatan'

Image
VIKTOR ŠIMUNIĆ ZA RTL /

Gradonačelnik čiji je status o mobitelima uzbudio Hrvatsku: 'Imamo besplatan internet... Koji baš i nije besplatan'

Jutros je Šimunič pak na svom Facebook profilu objavio: 
"Daje se na znanje!

Tijekom jučerašnjeg dana došlo je do prekida besplatnog gradskog interneta. Dolaskom ujutro na posao, internetske veze nije bilo ni na jednom gradskom računalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli tjedan smo od bivše vlasti zatražili pristupne podatke za internet, kao i sve ključeve od ormarića. Podatke nismo dobili, internet su prekinuli, a ključevi su danas u jutro doneseni u gradsku upravu.

Projekt koji smo svi skupa platili preko 800 tisuća kuna iz inata je ugašen. Pošto su nam pobrisali bazu podataka, nažalost ni ne znamo tko je sve koristio internet, niti koliko ima korisnika.

Slijedi popis inventara i analiza stanja, a o svemu ćemo vas izvještavati, no nažalost problem zbog kompleksnosti ne možemo riješiti odmah. Molim vas za razumijevanje i strpljenje. Shvaćam ljutnju i ogorčenost, međutim ovo nije bila moja odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molim sve koji su uložili svoja sredstva u opremu i koristili besplatni gradski internet da se jave na mail grada: grad@oroslavje.hr, napisao je Viktor Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo