Organizator prosvjeda: Policija me maltretirala

'U policiji su me osam sati maltretirali, nisu mi dali jesti ni piti, prvog su me priveli a zadnjeg pustili.

23.2.2011.
16:33
VOYO logo

Pernar je za Danas.hr ispričao kako nije dobio nikakve papire na izlasku iz policije, te da su mu policajci rekli da su protiv njega digli dvije prijave. Podsjetimo, policija je privela Pernara kada je preskočio ogradu kojom je policija blokirala ulaz na Markov trg, gdje je okupljanje zakonom zabranjeno.

Glasnogovornica policije Jelena Bikić pojasnila je kako su dvije prijave protiv Pernara podnesene zbog kršenja članka 13. Zakona o javnom redu i miru te članka 7. Zakona o javnom okupljanju. Dodala je kako je Pernar zadržan u policiji osam sati koliko je trajala obrada prekršajnih prijava, a ostale optužbe aktivista nije htjela komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pernar već najavljuje treći prosvjed

Inače, u srijedu je zagrebačka policija privela ukupno petero prosvjednika. Pernar je kazao kako je policija privela i muškarca kojem je on dodao megafon prije preskoka ograde, što je potvrdila i glasnogovornica Bikić. "Ta osoba je dovedena u službene prostorije jer smo htjeli utvrditi je li on organizator prosvjeda. Nakon razgovora je pušten kući", kazala je glasnogovornica.

Pernara privođenje ni prekršajne prijave nisu pokolebale, pa već najavljuje da će na novom prosvjedu u četvrtak u 18 sati odmah najaviti novi, treći prosvjed. Očekuje da će se u četvrtak na Trgu bana Jelačića okupiti tisuću ljudi, koje će povesti prema Markovom trgu i tamo ponovno preskočiti barikade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim da cijeli svijet to vidi, HDZ je vlada tiranije i ropstva!", poručio je Pernar.

Vezani članci:

arti-201102220800006 arti-201102220439006 arti-201102220296006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo