OREŠKOVIĆ OTKRILA ŠTO JU JE ZAPEKLO OD MILANOVIĆEVIH KOMENTARA: / 'Ovaj puta se našao s pogrešne strane vrata'

Image
Foto: RTL/Screenshot

'Onoga trena kada sam ušla u političku arenu bila spremna na političke obračune sa svima pa i sa Zoranom Milanovićem.

1.10.2020.
21:04
RTL/Screenshot
VOYO logo

Izjave predsjednika Zorana Milanovića u zadnje vrijeme izazvaju niz reakcija. Na pitanje zašto misli da je pored svih ostalih baš ona najčešća meta posljednjih napada Milanovića, saborska zastupnica Dalija Orešković rekla je za RTL: "Zato što mi jedini napadamo sustav i kroz naš politički program i cljeve želimo taj sustav promijeniti".

"Mnogi drugi na političkoj sceni žele se samo u taj sustav uklopiti i jednog dana kada budu na vlasti ponašati se manje više slično kao što su se ponašali njihovi prethodnici. Čini mi se da smo mi jedina opcija koja svima podjednako muti vodu", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što ju je najviše zapeklo od predsjednikovih komentara, odgovara: "Apsolutno ništa!". "Onoga trena kada sam ušla u političku arenu bila spremna na političke obračune sa svima pa i sa Zoranom Milanovićem. Pri tome mi nije potreban nož niti bilo koji drugi rekviziti koje on spominje. Dovoljni su mi moji argumenti i program i sve za što se zalažem. A zalažem se za vladavinu prava, pravednu državu i dobro uređenu državu i boljitak građana", kazala je.

Image
SARNAVKA ODGOVORILA MILANOVIĆU: /

'Još ćemo mi plakati za Kolindom. Ona nas je bar uveseljavala'

Image
SARNAVKA ODGOVORILA MILANOVIĆU: /

'Još ćemo mi plakati za Kolindom. Ona nas je bar uveseljavala'

Dvije Hrvatske

Upitana je li očekivala udarce ispod pojasa koji su seksistički, odgovorila je: "Reći ću samo da ću se s teme seksizma vratiti na početak. Na ono što je svu ovu lavinu reakcija i izazvalo, a to je bio maleni performans u kojem smo htjeli ukazati na činjenicu da ovog trena postoje dvije Hrvatske. Ona se ne dijeli na desne i lijeve, crvene i plave, nego na obične građane i na društvo privilegiranih", kazala je i dodala da su htjeli ukazati da se "ovoga puta Zoran Milanović našao s pogrešne strane vrata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne među nama koji pozivamo ministre koji su u taj klub zalazili, na podnošenje ostavke, nego među onima koji su bili u društvu privilegiranih za koje pravila ove države ne vrijede", kazala je.

Podsjećaju ga na predizborna obećanja

Odgovorila je i na pitanje što predsjednika čini tako nervoznim u aferi Janaf. "Možda činjenica da smo dosljedni u svemu što govorimo na političkoj sceni. Tvrdimo da nema nedodirljivih i da, na neki način, podsjećamo i samog Zorana Milanovića na njegova predizborna obećanja", kazala je i podsjetila na Milanovićevo obećanje da će se zalagati za borbu protiv korupcije, pravednu državu, jednu "normalnu državu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A ne onu najavu da će predsjedniku Vlade biti najbolji prijatelj", kazala je i dodala da Milanović napada saborske zastupnice te brani ministre koje te zastupnice pozivaju na ostavku.

Metafora o trepavicama

Na pitanje o njezinom citatu, kako je danas kazao Milanović, iz predsjedničke kampanje u kojoj je komentirala Kolidu Grabar-Kitarović, rekla je da je metaforu o "trepavicama kao nečemu što zamagljuje pogled bivše predsjednice na stvarno stanje" nije kazala u kampanji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dužnost obvezuje. Kao predsjednica Povjerenstva se nikada nisam koristila metaforama. Pazim u kojoj mjeri ih koristim i sada kao zastupnica", rekla je te odgovorila na pitanje smatra li da je tada pretjerala: "U kontekstu u kojem sam je izrekla imala je jedno drugo značenje. Tada nisam bila političarka".

Odgovorila je i je li joj sada žao što je to rekla. "Sada sam puno iskusnija pa znam kako ciljeve postići drugim metodama", rekla je i dodala da joj tada nije bilo žao što je koristila tu metodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepridržavanje Ustava

Tvrdi da u raspravi s Milanovićem ona uporno skreće pozornost na bitno. "Svaki puta kada sam mogla sam ukazala na činjenicu da se niti Milanović niti Plenković ne pridržavaju svojih obaveza iz Ustava. U dva područja koja oni dijele. A to je vanjska politika koju su dužni sukreirati i usmjeravanje rada sigurnosnih službi. I to je škakljivo područje u kojem se trenutno na tankom ledu nalazi Zoran Milanović jer s jedne strane proziva Plenkovića o tome što je mogao i trebao znati, a u isto vrijeme informacije su i njemu trebale biti na stolu", zaključila je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo