OPREZNO S OTVARANJEM MAILOVA / Ne prestaju napadi na korisnike e-bankarstva

Nakon što je upozorenje korisnicima online bankarstva izdala Hrvatska udruga banaka, sada je to učinio i Nacionalni CERT Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet.

19.3.2015.
14:05
VOYO logo

CERT je objavio na svojim stranicama objavio upozorenje, kojeg prenosimo u cijelosti.

U posljednjih nekoliko dana u tijeku je intenzivna phishing kampanja prema korisnicima internetskog bankarstva u Hrvatskoj. Napadač se u phishing poruci ('From:' polju) predstavlja u ime banke te cilja na korisnike najvećih hrvatskih banaka. Upozoravamo korisnike e-bankarstva da dodatno provjere sadržaj elektroničkih poruka koje zahtijevaju žurno postupanje, uplatu financijskih sredstava i/ili sigurnosnu provjeru podataka. Riječ o prijevari koja navodi da otkrijete vaše povjerljive podatke, što napadači koriste za krađu. Svaki put kada upisujete takve podatke u web preglednik, provjerite na kojoj se točno domeni nalazite. Naziv domene mora točno odgovarati nazivu banke i sadržavati hrvatsku nacionalnu (vršnu) domenu .hr. Ukoliko primite elektroničku poruku sumnjivog sadržaja ili u slučaju sumnje vezano uz pristup na internetsko bankarstvo, obratite se korisničkoj službi vaše banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije dva dana reagirala je Hrvatska udruga banaka i upozorila klijente da su postali su potencijalne žrtve prevaranata, koji lažnim e-mailovima pokušavaju doći do podataka koji bi im omogućili pristup računima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo