Oporbenjaci se rastrčali po cijeloj zemlji

Dva dana nakon predstavljanja Plana 21, čelni ljudi Kukuriku-koalicije s građanima su porazgovarali o svom političkom programu.

17.9.2011.
21:21
VOYO logo

Čelnici Kukuriku koalicije Zoran Milanović i Vesna Pusić sa suradnicima u subotu ujutro su posjetili zagrebački Dolac te dijelili letke kojim se predstavljaju građanima i pozivaju ih na predstavljanje Plana 21.

Iako se čulo rijetko dobacivanje "da su svi isti" i "da su svi upropastili državu", šetanje zagrebačkom tržnicom uglavnom je naišlo na dobru volju kupaca i prodavača. Molili su ih da promjene sadašnje stanje, ali su ih i pitali hoće li ih moći vidjeti i nakon što osvoje vlast te ih upozorili da će njihovu ozbiljnost i odgovornost vidjeti tek nakon što osvoje vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani su najviše prilazili Marinu Jurjeviću. Jedni su mu se žalili na svoje probleme, a drugi dobacivali da je državu stvorio HDZ i Tuđman.

"Mi smo u Splitu s kukurikanjem započeli u osam sati, a ne u sedam, i umjesto na tržnici, kao u ostalim hrvatskim gradovima, obraćamo se ljudima na ribarnici. Naše središnjice imale su razumijevanja za naše regionalne specifičnosti, a tako će biti i kada osvojimo vlast", tvrdi Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a, koji je s kolegama Rankom Ostojićem i Marinom Jurjevićem te gradskim i županijskim vijećnicima iz stranaka članova Kukuriku koalicije Splićanima dijelio brošuru Plan 21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je da građani Hrvatske shvate da je preduvjet za bilo kakvu promjenu da HDZ ode s vlasti", poručio je Jurjević.

'Bacanje u bunar bez dna'

"Sjever ne treba pomoć, sjeveru treba samo prestati uzimati. To je sve što sjever ima za poručiti. On ima još puno više toga dati Hrvatskoj. Ovo što smo do sada imali, bacanje u bunar bez dna, politikantski, kupovinom glasova, to više ne možemo tolerirati", kazao je u Varaždinu jedan od lidera Kukuriku koalicije, predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da na sjever Hrvatske izravno utječe i prodaja JANAF-a.

"Tog trenutka kad prodate Janaf, gubite mogućnost paralelne opskrbe derivatima. Što će biti s Inom, vidjet ćemo. Bilo bi dobro da ministar Popijač pročita Zakon o privatizaciji Ine, jer je rekao da je koalicija 2002. godine donijela zakon po kojem se mora prodati Ina do ispod 25 posto, a u zakonu izričito piše da se ne smije prodati. Kad jedan ministar iznosi laž koja je lako provjerljiva, onda znate do kud smo došli", rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U Areni će se okupiti impresivni broj kandidata za Remetinec'

Brošure Plan 21 dijelili su Riječanima i prodavačima na štandovima pozivajući ih da ga prouče i odluče, no napominjući da ovo nisu izbori između crvenih i crnih već izbori između korupcije i poštenja.

"Mi smo s građanima, predstavljamo im Plan 21 - plan za 21 županiju za 21 stoljeće koji ćemo u razgovoru s njima iskristalizirati, a HDZ će danas u Areni okupiti impresivni broj svojih članova, kandidata za Remetinec, koji će sami sebe uvjeravati da ništa ne znaju o crnim fondovima. To je ključna razlika između nas i njih", kazao je u subotu ujutro Željko Jovanović prilikom obilaska riječke tržnice s petnaestak kolega iz Kukuriku koalicije među kojima su bili Zlatko Komadina, Nada Turina Đurić, Luka Denona, Romana Jerković, Pavo Komadina,Ivo Dujmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201011220227004-Kukuriku koalicija

Vezani članci:

arti-201109150996006 arti-201109150996006 arti-201109150355006 arti-201109161089006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo