NESUGLASICE U ZAGREBU / Oporba protiv 'Bandićeva Manhattana': Ovo je jedna od velikih šarenih laža našeg gradonačelnika

"Ne interesiraju me imena, interesira me je li se prijavilo dovoljno ponuđača da napravimo nešto u ovome gradu"

6.3.2019.
20:29
VOYO logo

Vlasnik i poznati investitor "Beograda na vodi" Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirat, gradit će Manhattan na Savi ili Grad u gradu, kako Milan Bandić naziva transformaciju srca Novog Zagreba i koštat će između milijardu i milijardu i pol eura.

Odluka je to zagrebačkog Povjerenstva za razmatranje pisama namjere. Stigla je još samo jedna valjana ponuda, i to francuskog konzorcija Bouyguesa koji je gradio istarski ipsilon i zagrebačku zračnu luku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici Kajzerice oduševljeni što ću živjeti kao na Manhattanu već poručuju što im prvo treba.

"Trebala bi nam pošta, trebala bi nam banka, trebalo bi nam puno toga, ali nemamo... Crkva recimo", kazala je za RTL Marica s Kajzerice, a sad treba vidjeti hoće li to uzeti u obzir Mohamed Alabbar, vlasnik Eagle Hillsa koji godišnje uprihoduje oko šest milijardi američkih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Ono što se zna jest da je njegova namjera optimalnija od namjere Bouyguesa. A  o svemu je u samo šest dana odlučilo posebno povjerenstvo osnovano samo za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne interesiraju me imena, interesira me je li se prijavilo dovoljno ponuđača da napravimo nešto u ovome gradu", kazao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, s čime se oporba ne slaže.

"Ovo je jedna od velikih šarenih laža našeg gradonačelnika, kojima dobiva medijsku pozornost", tvrdi predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš, s čijom se ocjenom složio i predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras te naglasio da se sve skupa nikad neće obistiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat tvrdi da o ništa ne zna.

No, zato bi se, kažu u Gradu, sve trebalo doznati vrlo brzo jer s Eagleom Hillsom tek slijedi potpisivanje međunarodnih ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo