OPET OTVOREN KULTNI DUBROVAČKI HOTEL: / Zavirite u obnovljeni 'Excelsior', u svaku sobu luksuznog zdanja uloženo pola milijuna kuna

Image
Foto: Adriatic Luxury Hotels

Dubrovački Hotel Excelsior danas je otvorio vrata nakon višemjesečne obnove, a u hotel su jutros već stigli prvi gosti.

6.5.2017.
15:59
Adriatic Luxury Hotels
VOYO logo

U potpunu rekonstrukciju soba i apartmana tvrtka Jadranski luksuzni hoteli uložila je pola milijuna kuna po sobi. Investicijom koja je uključila temeljite izmjene na svim smještajnim kapacitetima i dijelu interijera hotela, kreiran je hotel suvremenog, nenametljivog dizajna koji naglašava povijesne elemente i arhitekturu ranog 20. stoljeća.

Revival zlatnog doba Excelsiora

Za projekt je angažiran hrvatski arhitektonski studio BF, u suradnji sa studiom Franić Šekoranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki dio hotela osmišljen je kao svojevrsni 'revival' zlatnog doba Excelsiora, jednog od simbola Dubrovnika koji je oduvijek bio mjesto susreta s dušom grada, ali i svjetskih zbivanja.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U POTPUNOSTI RENOVIRAN: Ponovo otvoren kultni dubrovački hotel Excelsior

Image

U POTPUNOSTI RENOVIRAN: Ponovo otvoren kultni dubrovački hotel Excelsior

Hotel Excelsior raspolaže s 158 elegantnih smještajnih jedinica, uključujući 139 dvokrevetnih soba i 19 luksuznih apartmana razmještenih u dvije cijeline: Vilu Odak iz 1913. godine i suvremeniji dio - The Tower. Pažljiva obnova originalnog dijela hotela - Vila Odak - zadržala je aristokratske detalje dizajna zgrade iz 1913. godine, dok je interijer u novijem dijelu hotela moderniji i suvremeniji.

Redizajnom je potpuno preuređen i prostor recepcije koja odmah pri ulasku u hotel, otkriva jedinstveni pogled na staru dubrovačku gradsku jezgru, a sam prostor je proširen kako bi se funkcionalno povezao sa smještajnim dijelom hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Adriatic Luxury Hotels

Obogaćena gastronomska ponuda

Kompletno su izmijenjeni Abakus piano bar i terasa, koji sr doživjeli potpunu transformaciju vrativši hotelu Excelsior nostalgični 'bellezza' sjaj i sofisticiranu eleganciju.

Novost u gastronomskoj ponudi, osim postojećih restorana Salin i Prora, jest fine dining restoran Sensus, smješten kraj Abakus piano bara, a koji će pod palicom iskusnog Chefa Petra Obada nuditi modernu intepretaciju mediteranskih klasika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano otvaranje Hotela Excelsior planirano je 26. lipnja ove godine.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo