Dobili 'šamarčine' / 'Opčinila nas je atmosfera, nismo rudarili i krvarili 60 minuta, bez toga se ne može': rukometaši otišli iz Splita

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Uoči polaska za Zagreb hrvatski rukometaši održali su konferenciju za medije, analiziravši uzroke jučerašnjeg poraza od Švedske i komplicirane situacije koja vodi do polufinala

17.1.2018.
12:39
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

"Ako nas ove šamarčine od jučer nisu osvijestile, neće nam ni pomoći ni cijeli fakultet psihologa", kazao je izbornikov pomoćnik Hrvoje Horvat na novinarsko pitanje o potrebi da psiholog "uđe" u momčad, nastavljajući analizirati razloge poraza.

"Bili smo opčinjeni atmosferom i publikom. Mislili smo da će nas ta atmosfera dovesti do pobjede, a nismo rudarili i krvarili 60 minuta, bez čega se ne može i neće moći niti protiv Bjelorusije ne budemo li spremni ići na potrošnju do gornje granice", istaknuo je pomoćnik Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija danas dolazi u Zagreb, gdje će održati prvi trening uoči sutrašnje utakmice s Bjelorusijom. Vremena je, nažalost, vrlo malo. "Situacija nam se komplicira, ništa nije izgubljeno, ovisimo sami o sebi. Jučerašnja utakmica nije bila dobra u puno segmenata i treba nam mir i koncentracija", kazao je Zlatko Horvat.

Ivan Stevanović istaknuo je da nije obranio i neke lopte koje je morao. "Bili smo blijedi, ja prvi. Nije to dobro izgledalo ni u napadu ni u obrnai. Vremena nema. Imali smo problema s Bjelorusijom u Poljskom, dobro je završilo, ali ekipa je to koja ima dobrih pojedinaca. Šansa još postoji i nećemo se sigurno predavati. Treba neki put obraniti nešto i kad obrana nije dobra, tako da to ide i na našu dušu. Švedska je bila dobra u puno segmenata igre."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno je resetiranje, istaknut će Stevanović, najavivši Bjelorusiju. "Ekipa s kojom je teško igrati, Francuzi su ih dobili par razlike, Norvežani isto", kazao je.

Utakmica Hrvatske i Bjelorusije igra se sutra u zagrebačkoj Areni od 20.30 sati. Ostale utakmice hrvatski rukometaši u drugom krugu igraju u subotu (Norveška) i srijedu (Francuska).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo