OPARA NALOŽIO UKLANJANJE HT-OVOG ODAŠILJAČA: / Mještani su uvjereni da je kriv za karcinome i slučajeve smrti

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija

Nakon pet godina velike bitke Mjesni odbor Kamen uspio je u svojoj nakani da se 'iz njihovog dvorišta' ukloni odašiljač kojeg su smatrali odgovornim za brojnja obolijevanja u tom dijelu Splita

23.4.2019.
16:26
PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara na zahtjev građana otkazao je ugovor Hrvatskom telekomu o zakupu prostora na povijesnoj kamenskoj Gradini na Kamenu na kojoj se već 15 godina nalazi njihov odašiljač.

Mještani koji žive u njegovoj blizini vjeruju da je on razlog brojnim oboljenjima od karcinoma, od kojih su neka završila i smrću. Upravo zbog ugrožavanja zdravlja su se pobunili, te prikupili potpise putem peticije i zakucali na Oparina vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz otkaz ugovora HT-u je upućen i zahtjev da se ukloni teekomunikacijska oprema, a ustupljeni prostor vrati u posjed Gradu Splitu. Time je nakon 15 godina i službeno završen ugovoreni poslovni odnos Grada Splita i Hrvatskih telekomunikacija za najam prostora za odašiljač na povijesnoj kamenskoj Gradini.

Žestoka bitka u pet godina

Otkaz ugovora objavljen je na Facebook stranici "Mihovil Kamen" iza kojeg stoji tamošnji Mjesni odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raskidom ovog ugovora Mjesni odbor Kamen uspješno je okončao još jednu veliku bitku za dobrobit našeg mista koja se aktivno vodi posljednjih pet godina. Sigurni smo, nadamo se, da pored onih sumještana kojima nitko i ništa ne valja, postoje i oni koji vide i cijene silan trud i želju nekolicine volontera da svoje misto, u kojem i sami žive, učine lipšim i kvalitetnijim za život", objavili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo