SDP-OV RASKOL OKO PETROVA / Opačić potvrdila: 'Ja ću glasati za opoziv Petrova, kao i dio mojih kolega'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iako je Davor Bernardić nekoliko puta naglasio da SDP neće biti za Petrovljevu smjenu, čini se da se s time ne slažu svi SDP-ovci te će jedan dio njih glasati za njegovu smjenu

2.5.2017.
16:26
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Milanka Opačić, SDP-ova potpredsjednica Sabora potvrdila je u utorak govorkanja da u njezinoj stranci vladaju suprotna mišljenja oko pitanja izglasavanja povjerenja predsjedniku Sabora Boži Petrovu.

Iako je šef stranke Davor Bernardić nekoliko puta naglasio da SDP neće biti za Petrovljevu smjenu, nakon dviju sjednicu Kluba zastupnika ispostavilo se da nema jedinstvenog dogovora te čini se da će svaki  SDP-ov zastupnik glasati prema svojoj savjesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Opačič upitana smatra li da Petrov kao predsjednik Sabora ima većinu SDP-ovaca, potvrdila je da će ona i još neki njeni stranački kolege glasati za smjenu Petrova s mjesta predsjednika Sabora. Naglasila je da to nije držanje ljestvi HDZ-u, kako je izjavio Bernardić.  

"Doista ne znam možemo li od toga raditi neku politiku, ali mislim da Petrov nema većinu. Riječ je o ljudima koji su dvaput urušili vladu, dvaput odveli ljude na izbore, koji moraliziraju da su drugi lopovi, oni ne mogu dobiti moje povjerenje. Mi smo se na Klubu SDP- a dogovorili da ćemo glasati svatko po svojoj savjesti. Ja ću glasati za opoziv Petrova, kao i dio mojih kolega i to ne znači nikakav raskol u SDP- u. To samo znači demokratičnost i da mi unutar SDP- a možemo reći svoje mišljenje. Ja sam zadnja koja bih držala ljestve HDZ-u, ali ne mogu trpjeti da netko tko pokušava biti moralna vertikala, a to apsolutno nije. Ukoliko je 79 zastupnika potpisalo za opoziv Petrova, onda bi moralno bilo da sami odete", rekla je Opačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo