najmoćniji odvjetnički par u Hrvatskoj / Oni brane najpoznatije Hrvate - naizgled neobranjive optuženike, a na listu se sada pridružio i Ivica Todorić

Ovo dvoje odvjetnika brane najpoznatije Hrvate - naizgled neobranjive optuženike, a s obzirom na listu kojoj se sada pridružio i Ivica Todorić može se reći da su najmoćniji odvjetnički par u Hrvatskoj

28.9.2017.
19:10
VOYO logo

Najpoznatiji odvjetnički dvojac Jadranka Sloković i Čedo Prodanović i službeno su postali odvjetnici Ivice Todorića. Potvrdio je to on sam na svom blogu i tako se svrstao u red političkih, sportskih i estradnih kapitalaca koje ovo dvoje zastupa pred sudom. Najpoznatiji klijent odvjetničkog para Sloković-Prodanović - svakako je bivši i za sada jedini optuženi hrvatski  premijer.

Sanadera brane već šest godina u tri procesa. Niti jedna presuda nije pravomoćna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidite da su zakazana po tri rasprave tjedno, tempo koji je naporan a pogotovo ako je osumnjičeni u pritvoru", kazala je Jadranka Sloković, odvjetnica. A svog klijenta obilazili su u istražnom zatvoru, čak i nosili stvari kad je izlazio. Taktiku obrane razrađivali i šetajući psa. 

"Želim zahvaliti ovom troje odvjetnicima, jer su najbolji u Hrvatskoj, jer naš odnos nije samo profesionalan nadišao je profesionalne okvire", kazao je Ivo Sanader, optuženik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su sa Sanaderom u prijateljskim odnosima s jednim svojim klijentom više ne žele imati posla. Zdravka Mamića dvaput su izvukli iz zatvora, uz jamčevinu od sedam, odnosno 14 milijuna kuna. Da Mamić prestane pričati nisu uspjeli. 20-godišnja suradnja definitivno je pukla na suđenju u Osijeku.  

TON: Zdravko MAmić  jadranka sloković 14.7.2017.
"Ma šta pričaš. Je li ti to vičeš na mene? Pokupite se nećete me ni braniti", vikao je Mamić 14. srpnja na suđenju, dodavši da on otkazuje punomoć odvjetnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodine predsjedniče mi otkazujemo punomoć, mi nećemo pod ovim uvjetima sudjelovati u ovome", poručili su tada njegovi odvjetnici. Do početka suđenja nisu stigli sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. 

U slučaju "Štandovi" otkazali su mu punomoć točno u trenutku da Bandić na lokalne izbore izađe bez potvrđene optužnice. Kao razlog otkazivanja da je navedena kancelarija prezauzeta drugim predmetima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz Bandića su i dalje u puno  slučaju Agram teškom više od 20 milijuna kuna", izjavio je  Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda.

Svojoj listi klijenata ubrajaju i bivšu SDP-ovu županicu Marinu Lovrić Merzel. Kao i umirovljenog generala Rahima Ademija. U Haagu su branili i Ivana Čermaka, koji je prvi od trojice generala oslobođen.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se, kažu, međusobno dopunjuju, uzimaju i odvojene  slučajeve. Sloković tako brani Nadana Vidoševića u slučaju Remorker. Zastupala je i Severinu u borbi za skrbništvo nad sinom. 

Prodanoviću je klijent bio i bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, zbog prometne nesreće u Mađarskoj. Ovo dvoje odvjetnika brane najpoznatije Hrvate - naizgled neobranjive optuženike, a s obzirom na listu kojoj se sada pridružio i Ivica Todorić može se reći da su najmoćniji  odvjetnički par u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike