OMILJENU ZELENU OAZU ZALIT ĆE BETONOM: / U jednom od bisera Dalmacije gradit će još zgrada s čak 200 stanova

Image
Foto: Ilustracija: Profimedia

Gradnja je omogućena nakon kada je prošle godine u kolovozu, većinom glasova vijećnika, Gradsko vijeće Makarske usvojilo izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja (UPU) Glavica,

1.5.2019.
21:55
Ilustracija: Profimedia
VOYO logo

U Makarskoj, na području zvanom Glavica koje je jedno od posljednjih preostalih zelenih oaza u tom gradu, u protekla dva tjedna posječeno je tridesetak borova. Kako piše Makarska kronika, a prenosi Slobodna Dalmacija, ondje bi na prostoru od oko 12.500 četvronih metara trebale biti izgrađene stambene zgrade s dvjestotinjak stanova.

Gradnja je omogućena kada je prošle godine u kolovozu, većinom glasova vijećnika, Gradsko vijeće Makarske usvojilo izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja (UPU) Glavica, iako su vijećnici u prethodnom sazivu Gradskog vijeća predložili zabranu stambene gradnje na Glavici, piše Makarska kronika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ništa se tu ne gradi, samo se čisti teren'

"Na cijelom obuhvatu Plana predviđena je mješovita namjena zbog omogućavanja izgradnje poliklinike i hotelskog smještaja kao i drugih trgovačkih i turističkih djelatnosti kao što je iznajmljivanje soba i apartmana", rečeno je, među ostalim, na sjednici Gradskog vijeća lani u kolovozu, kada su donesene izmjene i dopune UPU-a Glavica, i to na inicijativu vlasnika zemljišta koji su bili spremni sami financirati izgradnju pristupne prometnice.

Jedan od šestero vlasnika zemljišta na kojem bi trebala početi gradnja kazao je za Makarsku kroniku: "Ništa se tu ne gradi, samo se prodaje zemljište i čisti se teren da bi se izmjerile granice." Građevinski poduzetnik iz Tučepa, Josko Šarić, za kojeg se govori da će ondje graditi zgrade, kaže da tomu nije tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ja sam čuo da baš ja gradim neke zgrade na Glavici. Ma, ne gradim ja ništa, moj je samo bager kojim pripremam teren za dolazak traktora i drobilica. Znači, moju tvrtku su samo radi bagera angažirali vlasnici zemljišta kako bi se očistile parcele i doznalo točno koliko koja ima kvadrata", kazao je Škaro.

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

'Gradnja je planirana pomalo, 40 po 40 stanova'

Makarska kronika doznaje da iza projekta stoji vlasnik hotela Tamaris u Tučepima Miro Tomas. On je pak rekao da će se, kad zgrade budu izgrađene, znati tko im je vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vam ni potvrditi ni negirati da ću na Glavici graditi zgrade, iako taj projekt, iskreno ću vam reći, planiram s partnerom. Ništa još nismo potpisali, a riječ je o iskoristivih oko 12,5 tisuća kvadarata zemljišta. Vlasnika je šestero pa smo s njima dogovorili da prije realizacije napravimo geodetski snimak terena koji nam treba zbog podloge za projektiranje kako bi se točno vidjele međe, a moraju se graditi i tri ceste", kazao je Tomas.

On kaže kako od ukupne površine tog zemljišta 30 posto mora biti za gradnju, a 70 posto moraju biti zelene površine i pješačke zone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradnja je planirana malo po malo, ne sve odjednom, onako, 40 po 40 stanova", kazao je Tomas za Makarsku kroniku uz napomenu da će, ako sve bude teklo po planu, gradnja započeti u listopadu 2020. godine.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo