Olujni vjetar otežava promet

Gusti snijeg otežava promet u većem dijelu zemlje. Promet je zabranjen za kamione i tegljače na svim važnijim državnim i županijskim cestama kroz Liku i Gorski.

28.11.2010.
15:48
VOYO logo

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na svim važnijim državnim i županijskim cestama kroz Liku i Gorski kotar pa im prometna policija savjetuje da do daljnjega ne kreću na put jer više nema slobodnih odmarališta za isključivanje tih vozila iz prometa.

Na Plitvicama je palo više od 30 centimetara snijega, te se očekuje još toliko novog bijelog pokrivača. Snijeg pada i u sjevernom dijelu Hrvatske, no ponegdje pada i kiša, koja se može lediti na tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg je zabijelio i i neke dijelove dalmatinskog zaleđa.

Na autocesti A 1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok, autocestom A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice te na dionici riječke obilaznice od čvora Orehovica do čvora Škurinje zbog olujnog vjetra smiju voziti samo osobna vozila, javlja Hrvatski autoklub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog olujnog vjetra na dionici autoceste A 7 Orehovica-Sveti Kuzam i na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a na Jadranskoj magistrali od Bakra do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupina).

Zbog olujne bure u prekidu je katamaranska linija iz Lastova za Split, te trajektna Lopar- Valbiska i Prizna-Žigljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog loših vremenskih prilika i najavljenog daljnjeg pogoršanja, HAK savjetuje vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme.

Vezani članci:

arti-201011270235006 arti-201011270024006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo