NEVRIJEME U UNUTRAŠNJOSTI / Oluja rušila, kidala i gužvala

Drugi dan zaredom, olujno nevrijeme obrušilo se na unutrašnjost Hrvatske. Nevera je opet harala Ludbregom, u Varaždinu je odnijela školski krov, u Vukovaru se stvorila pijavica...

11.6.2009.
19:39
VOYO logo

Sjevernu, sjeverozapadnu i istočnu Hrvatsku u četvrtak je ponovno zahvatilo grmljavinsko nevrijeme, koje je, zbog olujnog vjetra i tuče, na nekim područjima opet preraslo u pravu elementarnu nepogodu.

Tako je oko 17 sati u Varaždinu olujni vjetar otkinuo i doslovce zgužvao limeni krov s novoizgrađenog dijela tamošnje 4. osnovne škole u Reljkovićevoj ulici. Prava je sreća da je u srijedu zbog državnog blagdana bio zadnji dan nastave u ovoj školskoj godini, pa u zgradi u četvrtak nije bilo ni učenika ni profesora, a time ni žrtava. Limenu grdosiju došli su rezati vatrogasci. Snimke pogledajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo istovremeno, oluja se drugi dan zaredom obrušila na ludbreško područje, na kojemu su u četvrtak uništeni brojni voćnjaci, vinogradi i povrtni nasadi. Ovoga puta nije bilo tuče, ali je zato puhao iznimno jak vjetar, koji je lomio granje. Snimke pogledajte u videoprilogu.

Pola sata kasnije, nevrijeme je uzelo svoj danak i u Međimurju. Naš čitatelj iz Goričana kaže da je tuča u samo pet minuta stukla brojne usjeve. Njegovu snimku pogledajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 18,30 sati, grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i snažnim vjetrom nosilo je krovove kuća i rušilo stabla u gotovo svim mjestima i gradovima Virovitičko-podravske županije. Dojave o manjim štetama Državnom centru 112 prijavljene su od Virovitice do Orahovice. Ozlijeđenih srećom nije bilo, ali je zato bilo puno posla za vatrogasce, s obzirom da je na prometnice palo dosta granja i nekoliko stabala, koje su ipak brzo uklonili.

Scenarij s olujnim vjetrom i jakom kišom istovremeno se odvijao i u Tordincima kod Vukovara. Prizor je ondje podsjećao na pješčanu oluju. Snimku pogledajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samom Vukovaru nad Dunavom se stvorila pijavica, koja je polomila drveće u neposrednoj blizini Hotela Dunav. Leteće granje razbilo je jednu reklamu. Snimku pogledajte u videoprilogu.

U Vinkovcima je iznenadno nevrijeme rastjeralo sudionike svečane procesije povodom Tijelova, a jak vjetar je također lomio granje. Snimku pogledajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo