Samo za Vijesti.hr / 'Ohrabrujuć je Duvnjakov povratak i što u igri - nema problema': izbornik Červar otkriva stanje lidera i ključnog aduta Kauboja

Image
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

'On je na vrhu ove generacije igrača. Primjećujem da i ekipa želi da što prije dođe, da cijela naša obitelj bude na okupu', kazao nam je dirigent s klupe Lino Červar o dirigentu na terenu

23.12.2017.
13:52
Duško Marušić/PIXSELL
VOYO logo

Dok su Bundesligaši još dobrano u klupskim obavezama, veći dio šireg Červarovog sastava zaključuje prvu fazu priprema, uglavnom fizičkih, koje se održavaju u Ivanić-Gradu.

Igrači će se uvijek između čak tri treninga na dan opustiti uz kavu i razgovore o sezoni. Svi uz izbornika i njegov tim iščekujući povratak "Nijemaca", odnosno igrača koji su još sa svojim klubovima, gdje zadnju utakmicu prije Eura igraju dan ili dva nakon Božića. Posebna pozornost usmjerena je na igre Domagoja Duvnjaka, koji je sedam mjeseci bio izvan pogona zbog operacije koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitno je da igra, to je ohrabrujuće. Kao i to da je zdrav, odnosno da izvršava sve zadatke i da se ne vidi problem u igri. Znači da se može uključiti u našu timsku igru. Čujem se s njim, ali svi čekamo da dođe kući što prije, da se manje čujemo a više vidimo, da dođe tu na pripreme", kazao nam je izbornik Červar.

"On je timski lider, na vrhu ove generacije igrača koja želi ostaviti veći rezultat. Primjećujem da i ekipa njega hoće, tako da kad se on vrati zajedno s drugima Kopljarom, Gojunom itd. možemo reći da je obitelj na ekipu i da možemo još jače, bolje, zajednički ostvariti ciljeve", kazao je Lino Červar za naš portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Duvnjak je sedam mjeseci pauzirao zbog operacije koljena vrativši se početkom prosinca, a u četvrtak je prvi put nakon stanke bio u početnoj postavi tijekom bundesligaške utakmice. Njegov Kiel u gostima je svladao Göppingen 29:22, a Duvnjak je postigao četiri pogotka, pridodavši tomu i dvije asistencije. 

Reprezentativci sutra, na Badnjak, odlaze na kratki blagdanski odmor svojim obiteljima, a 26. prosinca opet će se okupiti u Ivanić-Gradu gdje će 31. prosinca zaključiti prvu fazu priprema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo