stanovnici odahnuli /

Ogulin je sinoć izbjegao novu katastrofu, Dobra od 2 sata u padu!

Donja Dobra u Turkovićima kod Ogulina u opadanju je od 2 sata poslije ponoći. Tada je vodostaj dosegao 270 centimetara što je ponovo napunilo kanale i Đulin ponor

20.9.2017.
7:50
VOYO logo

Ogulin je noćas zamalo izbjegao katastrofu jer je voda ponovo zaprijetila kućama koje su bile potopljene prije tek nekoliko dana, piše KAportal.

Naime, Donja Dobra u Turkovićima kod Ogulina u opadanju je od 2 sata poslije ponoći. Tada je vodostaj dosegao 270 centimetara što je ponovo napunilo kanale i  Đulin ponor, ali ipak nije došlo do potopa kao u nedjelju kad je Dobra bila na nivou od  čak 338 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 7 sati je vodostaj Gornje Dobre u Turkovićima na 237 centimetara.

U očekivanju vodnog vala su Karlovčani. Rijeka Korana u Karlovcu od jučer u 17 sati ponovo raste, te je u 7 sati ujutro na 634 centimetara no to ipak još ne znače redovne mjere obrane od poplave, nego je i dalje u pripremnom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična situacija je i s rijekom Kupom koja je sad na 654 centimetara i također još uvijek u pripremnom stanju, a možemo se samo nadati da će tako i ostati, odnosno da će se ovog puta obistiniti optimistična predviđanja iz Hrvatskih voda da vodostaj neće prelaziti 700 centimetara, te da nećemo imati novu poplavu koja bi za naselja uzvodno i nizvodno od Karlovca mogla biti katastrofalna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo