nezadovoljni roditelji / Ogorčenje zbog nehumanih uvjeta u školi: 'Djeca su sve češće bolesna, a jedno se onesvijestilo!'

Image
Foto: Ilustracija / Marko Mrkonjic/PIXSELL

Sporna dvorana crne je boje i potpuno ostakljena, zbog čega je unutar nje 'pravi pakao'

24.9.2018.
8:48
Ilustracija / Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

U osnovnoj školi Župa dubrovačka roditelji su se pobunili protiv, kako ističu u peticiji, "nehumanih uvjeta u dvorani ove osnovne škole, a sve zbog nefunkcioniranja sustava klimatizacije i ventilacije". "Zbog velikih vrućina postajemo svjedoci sve češćih dječjih zdravstvenih problema zbog izvođenja školske nastave i treninga u prostoru dvorane osnovne škole. Molimo, potpišite ovu peticiju kako biste svojoj djeci i budućim generacijama omogućili optimalne uvjete za rad i trening u školskoj dvorani", naveli su ogorčeni roditelji. Naime, sporna dvorana crne je boje i potpuno ostakljena, zbog čega je unutar nje "pravi pakao". 

Kako roditelji dalje ističu, sigurnosni izlazi stalno su otvoreni jer se unutra ne može disati, a ventilacija nikada nije proradila od otvaranja dvorane. Kap koja je prelila čašu bila je kad se jedna djevojčica od vrućine onesvijestila na treningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli projekt dvorane je katastrofa te je bilo pitanje hoće li je se završiti ili ne. Mi smo odabrali ovo prvo i uložili 5 milijuna kuna. Sad iz toga treba izvući najbolje. Niti dvorana u Gospinom polju nema grijanje i hlađenje, ali građena je na pametniji način. Svjesni smo problema, no od rujna do svibnja za školarce tu nema problema, pogotovo u jutarnjim satima. Ispada da nam se obija o glavu to što nastojimo pomoći ustupajući dvoranu preko ljeta i popodnevima dok traje škola. Ali, treba reći da je tu onda odgovornost na voditeljima, odnosno trenerima, a ne na školi", zaključio je pročelnik Jure Marić, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo