OGORČENI STANARI GORNJEG PREKRIŽJA: / Stanica ZET-a premještena jer je Dariju Srni smetala buka autobusa

Image
Foto: PIXSELL, S.Midžor / Ž.Lukunić

Prije petnaestak dana autobusna stanica ZET-ove linije 102 na Gornjem Prekrižju u Zagrebu premještena je dvjestotinjak metara dalje, što je izazvalo revolt nekih stanara te ulice.

4.9.2017.
23:04
PIXSELL, S.Midžor / Ž.Lukunić
VOYO logo

Stajalište autobusa navodno je premješteno jer je buka autobusa smetala bivšem kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Dariju Srni i njegovoj obitelji jer se nalazila točno ispred ulaza njihove nove vile na Gornjem Prekrižju, pišu 24 sata.

"Ne smeta mi premještanje već što su neki jednakiji"

Darijo Srna i njegova supruga Mirela nedavno su kupili vilu ispred čijeg ulaza se nalazila stanica autobusne linije 102 Britanski trg - Šestine u smjeru sjevera, koja je sada premještena četiri kućna broja dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam u kvartu već trideset godina, zapravo mi je svejedno je li stanica 300 metara gore ili dolje, ali mi smeta da su u ovom gradu neki jednakiji od drugih", kazao je za 24 sata jedan tamošnji stanar ne želeći da mu bude objavljeno ime.

Žitelji tog kvarta već skupljaju potpise na peticiju za vraćanje stanice na staro mjesto, no ne nadaju se uspjehu uvjereni da će gradska uprava odbiti njihov zahtjev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna doista slao zahtjev, a lokacija je zaista nesigurna?

U gradskom Uredu za promet kažu da je sve obavljeno u koordinaciji sa ZET-om i policijom, a nakon zajedničkog komisijskog pregleda zaključeno je da postojeća lokacija ne zadovoljava prometno-tehničke uvjete i sigurnost putnika. To je službeno objašnjenje, a 24 sata pišu kako su s istog mjesta dobili i neslužbenu potvrdu da je Srna doista osobno zatražio premještanje autobusne stanice jer je na opasnome mjestu.

Navodno je naveo da dosad nije živio u toj kući. No, u Gradu tvrde da je doista u pitanju bila nesigurna lokacija za autobusno stajalište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stanica je zaista bila na krivini, na opasnu mjestu. To su potvrdili i predstavnici MUP-a i Odjela za promet. Izmještanje je opravdano, a napravili smo i pješački prijelaz. Uvijek će se netko buniti", kazao je za 24 sata neimenovani sugovornik iz Grada.

Kapetan ukrajinskog Šahtara iz Donjecka mnogo ulaže u nekretnine, a svojedobno je gradio luksuzne vile u zagrebačkoj Vinogradskoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo